Categories
Sport

Succécomeback för Christian Eriksen efter hjärtstoppet

Inför mötet sade dansken, som fyllde 30 på måndagen, att han inte varit rädd för att återvända till planen.

– Nej, hade jag haft någon rädsla så hade jag inte gjort comeback. Om jag inte var helt dedikerad och kände att jag kunde lita på läkarna, lita på mitt hjärta, lita på pacemakern, då skulle jag inte göra det här, sade Eriksen på efter presskonferens.

Och på måndagen, alla hjärtans dag, var dansken tillbaka i spel för första gången sedan premiärmatchen i EM mot Finland den 12 juni, då han kollapsade med hjärtstopp.

Han var med från start och fick spela 60 minuter innan han blev utbytt.

Enligt klubbens hemsida klev dansken direkt in som en naturlig del av mittfältet. Han lyckades få med sig en assist i mötet, efter att ha spelat fram till Jose Dasilvas kvitteringsmål (1–1). Han ska även ha varit nära att själv noteras i målprotokollet två gånger, men skotten stoppades av Frank Onyeka i Southend-målet.

Eriksen har haft en lång och tuff väg tillbaka efter händelsen i somras. Han tvingades att lämna Inter då den italienska proffsfotbollen har regler som inte tillåter att spelarna har hjärtstartare – men skrev den 31 januari på för Premier League-klubben Brentford.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.