Categories
Världen

En död och tiotals skadade efter tågkrock utanför München

Det är oklart vad som föranlett krocken som inträffade klockan 16.40 på måndagen. Tågbanan förbi olycksplatsen är enkelspårig. Bilder från olycksplatsen visar att ett av tågen spårat ut. Ett av hjulen ska ha lossnat av den kraftiga krocken och slungats iväg.

Enligt Bild har 14 personer skadats i olyckan. Ytterligare 80 personer tas om hand av räddningstjänsten. Tidigare rapporterades om tiotals skadade, men den siffran har reviderats nu. 95 personer befann sig ombord på de två tågen när olyckan inträffade. Lokföraren till det ena tåget fick skäras loss ur det demolerade fordonet.

Flera av de skadade bedöms ha allvarliga skador.

– Vår djupaste sympati går till de drabbades familjer. Vi önskar de skadade snabb och fullständig återhämtning, säger Heiko Büttner, chef för pendeltågsbolaget S-Bahn i ett uttalande till Bild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.