Categories
Sport

Nathalie Björn skadad inför Algarve Cup

Björn är uttagen i den svenska landslagstruppen som i veckan ska samlas i Portugal för att spela Algarve Cup. Men i söndagens match i den engelska högstaligan, för klubblaget Everton, fick hon ersättas på grund av skada, skriver klubben på sina sociala medier.

Mötet, där Björns landslagskollegor Anna Anvegård och Hanna Bennison spelade, slutade 0–2 för Everton. Anvegård fick chansen från start och byttes ut i den 78:e minuten, medan Bennison inledde på bänken och byttes in efter 34 minuter.

Björn klev av i mötet med Reading förra veckan, efter att ha fått en skada i benet. Någon utförligare information om skadan har inte givits. Tränaren Chris Roberts berättade för klubbens hemsida inför matchen att man hoppades att Björn skulle vara tillbaka i truppen på söndagen och att spelaren jobbade hårt för att vara spelklar då.

Algarve Cup i februari blir en viktig turnering för Sverige som efter silvermedaljen med guldsmak i OS hoppas gå långt i sommarens EM i England. Där möter Sverige åtminstone Danmark (18 februari) och Portugal (20 februari) förutom den avslutande placeringsmatchen.

Nathalie Björn har gjort 34 A-landskamper för Sverige, där hon noterats för fyra mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.