Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Ny populär restaurang i Fensbol

I mitten av juni öppnade en ny restaurang i Fensbol – Yakubi’s restaurang i Petteråsens gamla lokaler. Vi gjorde ett besök och möttes i dörren av en mycket serviceinriktad ägare, och en närapå fullsatt lokal vid lunchtid.

– Vi har haft fullt upp sedan vi öppnade, säger Fahim Yakubi, ägare och kock. Vi tänkte först bara ha öppet över lunch, men det har varit så många som ringt och velat komma hit kvällstid, eller bara dykt upp efter stängning, och då har jag helt enkelt ställt mig och lagat mat igen, trots att vi egentligen redan städat undan.

Fahim driver restaurangen tillsammans med sin son. Men varför i Fensbol? Barbro Rosen, som äger fastigheten, berättar:

– Jag träffade Fahim på Hammarö, där jag bor, och han blev snart god vän till familjen. Jag ville gärna hjälpa honom på något sätt, och han lagar ju fantastisk mat. Så jag tog med honom upp hit till Fensbol. När han stod här och tittade på omgivningarna sa han helt enkelt – här vill jag vara! Och så blev det.

Barbro jobbar inte i restaurangen, men har inledningsvis hjälpt till när det behövts. Vid starten blev det nämligen så högt tryck att det inte hade fungerat annars. De blev till och med tvungna att stänga ett par dagar efter drygt en veckas jobb, bara för att kunna återhämta sig. Men sedan dess är det full fart igen, och nu är även Fahims son på plats.

Bland de gäster vi hittills träffat och pratat med finns två saker som sticker ut hos Yakubi’s restaurang – den fantastiskt goda maten, och den stora känslan för service och omtanke för gästerna.

Fahim själv berättar att han är väldigt glad över det engagemang han känt från både myndigheter, andra företag och privatpersoner som hjälpt honom inför starten. Och gästerna är nöjda.

– Jag hade tankar kring att även servera annan typ av mat, som à la carte, men jag tror att en av de saker som gör att människor uppskattar restaurangen är att det just är ett så tydligt tema: Afghansk mat med bra råvaror. Så jag tror att vi ska fortsätta så, säger Fahim.

Yakubi’s restaurang serverar både kött och vegetariska rätter. Ring gärna och boka bord i förväg för att vara säker på att få plats, hälsar Fahim. Telefon: 076-083 61 67.

Yakubis

Av:
Lina Sundberg

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

BLOGG: Vi peppar, stöttar, tänker stort och ser möjligheter

image

Äntligen sportbar i Torsby

image

Företagen i Torsby tar matchen - all time high i orderböckerna!