Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Fortsatt medvind inom industrin i Torsby

Goda Nyheter Torsby har i tidigare artiklar skrivit om industriföretagen i Torsby kommun och att många av dem upplever en stark tillväxt med hög orderingång och stor framtidstro. GnT gjorde ett nedslag hos Wermlands Tunnplåt som ägs och drivs av Peter Nilsson och Stefan Larsson sen några år tillbaka för att höra hur de haft det i sommar och hur de ser på framtiden.

– Vi har under våren välkomnat ett antal nya kunder, samtidigt som våra befintliga går mycket bra. Ökade kundbehov innebär för vår del en kraftig expansion sett till både beläggning och omsättning säger Stefan Larsson.

– Vi gläds åt förtroendet från våra kunder samtidigt som vi konstaterar att den ökade beläggningen skärper kraven på vår organisation. För att bygga bort flaskhalsar ökade vi personalstyrkan med cirka 50 procent under sommaren. Vi har också investerat i två fabriksnya kantpressar från Trumpf. En Trumabend 7036 och en Trubend 5085 som bägge tas i drift under hösten.

WTAB har installerat den första av de två nya kantpressarna och arbetet har kommit igång bra. Sen förra veckan kör de tvåskift och är jättenöjda med användarvänligheten och effektiviteten i denna maskin.

En av de nyinköpta kantpressarna är i full produktion.

En av de nyinköpta kantpressarna är redan i full produktion.

– Med investeringarna slutförda kan vi fortsättningsvis erbjuda fem manuella kantpressar och två automatiserade bockceller. Den större maskinen kommer att dröja ytterligare en 1-1½ månad innan den är på plats. Den här veckan har vi två av våra mest erfarna operatörer på kurs för att lära sig det nya programmeringssystemet som vi också har köpt i samband med maskininvesteringarna, säger Stefan.

Vad är anledningen till att ni genomför denna relativt stora investering just nu?

– Det är framförallt att vi har haft en stor volymökning sista halvåret och att vi därför ser positivt på framtiden. Dessutom försöker vi alltid titta på nödvändiga förändringar/förbättringar för att hänga med i en tämligen skarp konkurrens. Köptrycket från våra kunder har varit stort under det sista halvåret och jag tror att en stor del av industrin i Torsby håller med. Vi har ökat vår efterfrågan hos våra industrikollegor här och på samma sätt har efterfrågan hos oss ökat från flertalet av våra lokala kunder.

Det blåser en stark medvind just nu, vi får hoppas det håller i sig, avslutar Stefan.

Av:
Åsa Gertling

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

BLOGG: En kopp kaffe och en buckla med hem

image

Branäs nominerat till Stora barnsemesterpriset

image

Tom-Williams blogg: Tankar om eget företagande i Torsby