Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Vestre växer och satsar nytt för framtiden

Vestre har växt under många år, och de senaste åren har tillväxten varit mycket stark. Omsättningen ökade med 60 procent från 2012 -2015. Mångmiljoninvesteringar gjordes i en ny fabrik som invigdes 2013. Då investerades också i många nya maskiner, bl.a. en laserskärmaskin. Antalet anställda har också ökat under samma period. Nu tar Vestre nya tag och investerar i en utbyggnad och maskinparken uppdateras med en ny kantpress.

– Vi har idag en kantpress med 8 år på nacken, och med en presskraft som är på gränsen för vissa artiklar. Kapaciteten räcker inte riktigt till vid högsäsong, och vi har ibland köpt legoarbete av andra företag. Den nya maskinen har mer kraft, större flexibilitet, modernare programmeringsgränssnitt som dessutom är kompatibelt med vår laserskärmaskin. Dessutom får vi förstås väsentligt högre kapacitet och kantpressning är inte längre en flaskhals i produktionen säger fabrikschef Stefan Tjust.

– Det är ju en nödvändighet att produktiviteten och effektiviteten är god och ständigt ökande för att konkurrera med lågkostnadsländer. Målsättningen är att produktionskapaciteten ska kunna växa med 100 procent i befintlig fabrik och för detta behövs maskiner av hög kvalitet och med god kapacitet. En ny kantpress är ett viktigt steg på den vägen. Leverans till Torsby sker i augusti.

Företaget växer även på administrationssidan och de börjar bli trångbodda. Olika alternativ till utökning av kontorsytor har utretts under våren och nu har Vestres styrelse beviljat den bästa lösningen med en utbyggnad och ombyggnad för bättre arbetsmiljö. Projektet är redan igång och bygget startar fysiskt efter semestern.

– Arbetsmiljön på kontoret kommer att bli mycket bättre, med mer totalyta och eget kontor för alla istället för nuvarande kontorslandskap avslutar Stefan.

 

Fakta: Vestre är en ledande tillverkare av utemöbler för städer, parker och offentliga rum. I snart 70 år har de skapat sociala mötesplatser för miljontals människor. Det är ett familjeföretag i tredje generation.

Foto: Kantpress Bystronic.

 

 

 

Av:
Åsa Gertling

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

MÅNADENS BLOGGARE: Anki Karlsson

image

Premiär för elbilar i bilpoolen

image

Hallå där! Martin Svedlund i Arga Fuskbyggarna ...