Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Värmlands enda bryggpub finns i Branäs

Värmlands första och enda bryggpub och ekologiskt certifierade bryggeri finns i Branäs, strax söder om Sysslebäck. Spishyllan är en restaurang och bryggeri som fokuserar på mathantverk och lokala råvaror och i dagsläget erbjuder de tre olika sorters hembryggt öl.

-Vi gör allting från grunden i restaurangen. Vi gör egen korv, röker kött och använder många lokala råvaror. När ölbryggningsboomen kom tänkte vi att det skulle vara en rolig utmaning att även brygga eget öl, berättar Lasse Nydahl som är bryggmästare på Spishyllan.

De började brygga öl i liten skala, men har nu ökat sin produktion tiofaldigt. Idag säljs även ölet till andra lokala restauranger och till Konsum Värmland.

Spishyllan ligger i Branäs i direkt anslutning till skidbackarna, men de har även öppet sommartid.

-Vi har öppet hela sommaren, onsdag till söndag under juli månad och onsdag till lördag i augusti, berättar Sofia Nydahl som är vd och delägare på Spishyllan. Vi är även ute på en del event runt om i Värmland i sommar till exempel på flygträffen i Backa förra helgen, marknaden i Sysslebäck och matmässan i Mariebergskogen i höst. Vår vision är att ta med vårt koncept ut i världen, så kunderna kan få ta del av vår mat även om de inte har möjlighet att komma till oss, säger Sofia.

Spishyllans koncept består av matlagning från grunden med lokala råvaror och nära kontakt med leverantörer. Ett exempel från sommarens meny är ”Fish & joappel”.

– Det är gädda som vi panerar och serverar med hemgjorda pommes frites och egen majonäs med älggräs som vi plockat runt knuten, berättar Sofia.

Mer om Spishyllan kan du läsa här.

Foto: Öyvind Lund

Av:
Anna Öhgren-Bodén

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

BLOGG: En dag med after ski

image

Hermit: Monster Killer - värmländsk skräckfilm visas på Stjärnan

image

Filip Carlsson - Det jag gör är kul, det känns som om jag hittat rätt!