Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Torsby Bostäders nya hyreshus, Enen, fullt uthyrt

Igår, torsdag, arrangerade Torsby Bostäder öppen visning av nybyggda Enen. Intresset var stort, vilket det också varit att hyra. Redan två månader innan Enen stod färdig var alla lägenheter – 12 ettor, 10 tvåor och 1 trea – uthyrda.

Håkan Laack, vd för Torsby Bostäder, är nöjd med fastigheten, och läget.

-Läget är bra med tanke på närheten till Stjerneskolan, Torsby Sportcenter Badhus, och samtidigt gångavstånd till centrum. Lägenheterna är rökfria, miljövänliga med ny teknik och små med vettiga priser.

Håkan berättar att behovet av lägenheter är så stort att de redan vid månadsskiftet kommer att ta beslut om att påbörja byggnation av Enen 2 och ytterligare 20 lägenheter. Inte nog med det. Det finns fler projekt på gång.

-Vi hoppas kunna gå vidare med byggnation vid kv. Hammaren där vi planerat för 15 lägenheter, men det efter att överklagan prövats. Det finns ett uttalat behov av fler trygghetsboende i Torsby, där kan Torsby Bostäder spela en roll. Sen kan det öppnas möjligheter vid Björkängen efter detaljplanehandläggning och efter ny bedömning om fortsatt behov av ytterligare lägenheter, säger han.

Håkan ser positivt på framtiden och lägger samman ett antal parametrar.

-Längsta intresselistan för lägenhet i Torsby på många år. Hög etableringsvilja i samhället. Låga arbetslöshetstal. Över 1 000 inpendlare till kommunen varje dag för arbete. Det signalerar tillsammans en positiv spiral, förklarar han.

Läs mer om Enen.

Av:
Glenn Mattsing

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Dennis Rådström Rookie-mästare i JWRC

image

Tjejerna som bestiger Branäs varje tisdag

image

Torsby Bostäders nya hyreshus, Enen, fullt uthyrt