Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Torsby Golfklubb växlar upp inför säsongsstart – inleder med öppet hus den 26 april

Mängder av golfare har svingat sina klubbor på Torsby golfbana sedan starten 1992. Intresset för golfspelande i Torsby har fått ett litet uppsving under de senaste åren och en ny generation golfspelare letar sig nu ut på banan. Just nu är förberedelserna i full gång inför 2017 års säsong och man hoppas kunna öppna banan för spel i början av maj.

– Vi ligger i ”fel” växtzon med vår bana så vi får nog vänta ytterligare någon vecka på öppning. Normalt har vi öppnat banan runt 1 maj, säger Torsby Golfklubbs ordförande Bosse Strömwall.

Golfklubben anordnar olika nybörjarkurser och prova-på-dagar, så även i år:

– För att prova på golf är det bara att komma till någon av våra prova-på dagar eller kontakta vårt kansli. Tycker du det verkar roligt och vill börja spela, anmäler du dig till vår nybörjarkurs. Där lär man sig säkerhet på banan och hur man spelar golf. Efter kursen får man ett s.k. grönt kort, ett eget handicap (hcp) och ett golf-ID, säger Bosse.

-Den 26 april kl. 17 – 19 har vi t ex öppet hus med samling på golfrangen som ligger i anslutning till golfbanan. Klubbens PRO, Anders Olsson och tränaren Fredrik Martinsson  är på plats och guidar nya som gamla spelare. Vi startar upp nybörjarkurser (grönt kort), junior, – dam- och herrträningen denna kväll.

golfbild_1

Juniorträning på rangen.

– Är du kommunanställd så anordnar vi ett litet specialevent den 16 maj. Det blir introduktion i golfsporten, lite spel på banan med ”ledsagare” från klubben och efterföljande golfsnack med kaffe i vårt klubbhus. Detta är en uppföljning från det kommunevent vi hade förra året med många deltagare.

Vad är det som gäller vid spel hos er?

– För att spela på Torsby golfbana behöver man ett medlemskap i klubben. Vi erbjuder alla nybörjare en sänkt medlemsavgift de första åren och vi har ingen inträdesavgift eller spelrätter. Ibland erbjuder vi även förmånliga paket med medlemskap inklusive grönt kort-kurs. Som medlem får man spela hur mycket man vill på golfbanan.

Men vad är det här med handicap? Hur funkar det att spela som nyfrälst golfspelare?

– Som nybörjare får man handicap (hcp) 54. Ett högt handicap innebär att man kan använda fler slag och har man svårt att slå långa slag kan man gå lite närmare. När man blir bättre att spela kommer man att sänka sitt  handicap och när man kommit till 36 kallas det officiellt handicap. Då kan man spela på andra banor mot erläggande av greenfee. Vissa banor godkänner även spelare med högre hcp än 36 och de flesta välkomnar nybörjare om de går tillsammans med någon som har officiellt handicap.

– Torsby Golfklubb anordnar tävlingar nästan varje helg under hela sommaren. Tävlingarna har cirka 50-70 deltagare varje gång. Vecka 29 kör vi golfveckan och då är det tävling varje dag. Prisborden sponsras av lokala företagare, vilket vi är väldigt tacksamma för, avslutar Bosse.

Här kan du läsa mer om Torsby Golfklubbs verksamhet

Av:
Åsa Gertling

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Schaktmiljö AB - ett av årets gasellföretag i Sverige

image

Tom-Williams blogg: Tankar om eget företagande i Torsby

image

Hallå där! Martin Svedlund i Arga Fuskbyggarna ...