Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Tack Näckåns Energi AB.

Vi har många att tacka för Goda nyheter Torsby, inte minst våra partners. En av dessa är Näckåns Energi AB, en liten energikoncern som bedriver verksamhet inom elhandel, elnät, elproduktion, butiksförsäljning och entreprenader, och med kontor i Sysslebäck och Torsby. Näckåns ledord är trygghet, närhet, omtanke och personlig service och de värnar om en levande landsbygd. Jan-Anders (Jante) Carlsson är vd och säger så här om Goda nyheter Torsby:

GnT: Varför valde ni att satsa på Goda nyheter Torsby?
Jante: Goda nyheter riskerar tyvärr att försvinna i mängden av negativa ”svarta rubriker” och det massiva mediaflöde som omger oss i vardagen. Ett forum som enbart fokuserar på goda nyheter och goda exempel tror jag ger positiva signaler och energi. Det behövs för att vi tillsammans ska kunna arbeta framgångsrikt med landsbygdsutveckling i norra Värmland.

GnT: Hur arbetar ni och vad händer av positiv karaktär framöver?
Jante: Vi arbetar hårt för att utveckla våra verksamheter i framför allt norra Värmland (Torsby, Sunne och Hagfors kommuner). Vi vill tillsammans med våra kunder bidra till en mer levande landsbygd och tror stenhårt på att lokalt producerat liksom lokalt konsumerat skapar viktiga mervärden som arbetstillfällen och skatteintäkter. Ett önskvärt scenario vore att alla ställer sig frågan, betalar jag helst för att skapa lokala mervärden eller skickar jag mina pengar någon annanstans?
Just nu har vi flera stora projekt igång, i egen regi eller i samarbete/samverkan med andra aktörer. Där kan nämnas utbyggnad av laddstolpar för elbilar, ny småskalig energiproduktion, förstärkning och förbättring av elnätet och glesbygdsfiber med mera.

Läs mer om Näckåns Energi AB

Av:
Glenn Mattsing

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Kolbullefest under Jularbofestivalen

image

Blogg Emma Dahlström: Livet på en småländsk bondgård

image

BLOGG: Jag reser till Australien så ofta jag kan