Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Stjerneskolan utvecklar samarbete med Goda nyheter Torsby

Osynliga hjältar inom vården, bästa-pizzan-test och hemligheten bakom motorsportsgymnasiets popularitet är några av artikelidéerna som eleverna på samhällsprogrammet med mediainriktning jobbar med just nu.

Under de kommande veckorna ska femton elever från Stjerneskolan testa sina kunskaper genom att publicera artiklar och notiser på Goda nyheter Torsby.

– Det är alltid bättre om man kan jobba i verklighten istället för med fiktiva uppgifter, säger ansvarig lärare Ingela Wirtberg.

Det mest annorlunda uppdraget blir att göra ett pizzatest på alla Torsbys pizzerior, något som André Thorvall, Ahmet Dal och Antonio Larsson ser fram emot.

– Vi gillar att äta mat och vi gillar framförallt pizza. Vi kommer att klara detta utmärkt. Dessutom har ingen gjort det tidigare.

De har valt en tungviktare: kebabpizzan. ”Den är mest populär i Torsby”, konstaterar grabbarna självsäkert. Metoden är väl genomtänkt: de besöker Torsbys alla sju pizzerior, äter tyst sin kebabpizza och gör utvärderingen utan att ta intryck av varandra. Goda nyheter Torsby önskar lycka till.

TIPSA OSS: Vad vill du att ungdomarna skriver om?

Av:
Glenn Mattsing

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

BLOGG: Jag trappar upp mot Spanien

image

Blogg: Jenny Skilberg - Familjepussel, 1000 bitar

image

Pärla UF - säljer egentillverkade stilrena och tidlösa pärlarmband