Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Sommarskidskola i Torsby

Sommarskidskola i Torsby för fyrtionde året

Redan 1977 arrangerade Stjerneskolans idrottsgymnasium den första sommarskidskolan för ungdomar i Torsby. I år blir det alltså den fyrtionde sommarskidskolan i rad!

I årets upplaga deltar 108 ungdomar mellan 13 och 15 år och de kommer från hela Sverige för att träna i Torsbyområdet under fem dagar. Under sommarskidskolan får ungdomarna ett varierat träningsprogram med skidåking i skidtunneln, teknikträning, hinderbana, intervaller och barmarksträning. – I går hade vi en jättebra dag med en långvandring under blå himmel och paddling på Röjdån, berättar Linda Bengtsson som är specialidrottstränare på Stjerneskolan.

De äldre deltagarna har även fått göra ett laktattest i testcentret vid skidtunneln för att få tips på hur de ska träna framöver. – Att ungdomar kommer hit och får uppleva hur bra träningsmöjligheter vi har i Torsby är en jättebra marknadsföring för skidgymnasiet. De får även chansen att träffa oss lärare och skapa sig en bild av hur det är att studera och träna här inför sin skolstart, säger Linda Bengtsson.

I år har sommarskidskolan haft besök av landsslagsåkarna Stina Nilsson och Daniel Rickardsson. – De är jättebra förebilder  och gör ett fantastiskt jobb med ungdomarna, berättar Linda Bengstsson.

Foto av Leif Skogsberg.
Av:
Anna Öhgren-Bodén

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

I Torsby kommun gillar företagen att träffas och nätverka

image

Churchill var inte heller klok

image

Augusti månads bloggare: Filmaren och fotografen Tom-William Lindström