Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Sandra och Edda vann länsmästerskapen i eftersök

Skorgerbo’s Edda är en Bayersk viltspårhund på 2,5 år som har en näsa utöver det vanliga. I helgen vann hon tillsammans med sin ägare Sandra Eriksson länsmästerskapet i eftersök för Torsby Jaktvårdskrets.

-Vi fick full pott på alla moment, berättar Sandra. Det är olika moment som man ska genomföra på en eftersökstävling, bland annat teori, skottplatsundersökning och en eftersöksdel. Bayersk viltspårhund är kända som duktiga spårare, men flera andra raser fanns också representerade på helgens tävling, bland annat lapphund, flatcoated retriever, tax och basset.

Sandra tränar en del spårning med Edda i Torsbyområdet, bland annat vid Gräsberget. – Hon är fortfarande rätt ung, så vi tränar väl ungefär en gång i veckan, säger Sandra.

Eftersök vid jakt är viktigt så att skadeskjutet eller påkört vilt ska slippa lida i onödan. – I Torsby finns en eftersökspool som man kan ringa för att få hjälpa att söka efter skadat vilt, tipsar Sandra. Vi är flera ekipage som är med, så det är bara att ringa om man behöver hjälp och vi gör det gratis.

Läs mer om Torsbys Eftersökspool här

Av:
Anna Öhgren-Bodén

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Redan rekord för VM i Höljes

image

Nystart för Höljes lanthandel

image

MÅNADENS BLOGGARE: Guide till den perfekta festen