Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Redan rekord för VM i Höljes

Torsby kommuns största evenemang, VM i rallycross, närmar sig och redan nu kan organisationen i Finnskoga MK konstatera att året blir ett rekordår.

– Vi har aldrig sålt så här många biljetter på nätet förut. Dessutom är den nybyggda jokerläktaren snart slutsåld, säger Gry Magnes, biljettansvarig.

Men bäst just nu går depåbiljetter som ger tillträde till teamen, bilarna och möjligheten att träffa förare som Sebastian Loeb, Petter Solberg, Ken Block och Mattias Ekström. Just namn som Loeb och Block är en av anledningarna till det ökade intresset. På sikt kommer intresset för Höljes-tävlingen säkert öka då nya besökare upptäcker sporten på TV då SVT för första gången sänder från Höljes 1-3 juli.

– Höljes har den råaste banan i hela VM och det lever upp till namnet sitt, The Magic Weekend, säger världsmästaren från Torsby, Petter Solberg, som aldrig lyckats ta hem segern i Höljes men som lovar att ”ge allt i Höljes och köra stumt”.

För att minska köerna vid incheckningen kommer team och företag att hämta sina biljetter i Folkets hus som under helgen döps om till Välkomstcenter. Fler nyheter för året är en nybyggd kiosk med nattöppet, en slutsåld mässa (Fanzone) med runt 30 företag och aktiviteter som Monster Truck- och Timbersport-uppvisning, mediasamarbete med NWT och nya partners som gör 2016 till ett rekordår även gällande sponsorintäkter.

– Jag tror att vi kommer att slå förra årets publiksiffra på 39 800 med råge, gissar Morgan Östlund, tävlingsledare, som nu förbereder organisationen på att hantera upp till 50 000 besökare.

 

Av:
Glenn Mattsing

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Råa-loppet - 3 mils traillöpning bland skogsfolk och väsen

image

Här finns Torsbys yngsta gamlingar

image

Nut Bar UF - ett nyttigare alternativ