Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Premiär för elbilar i bilpoolen

Den 29 september rullar de första elbilarna från den kommunala bilpoolen ut på vägar. De två helt eldrivna bilarna, av modell Renault Zoe, är stationerade i Torsby och kommer att laddas från en laddstolpe på parkeringen strax utanför kommunhuset i Torsby. Laddstolpen ägs, drivs och underhålls av det privata företaget Näckåns Energi AB, en lokal energikoncern med kontor i Sysslebäck och Torsby.

Torsby kommun, Näckåns Energi AB och fler privata aktörer samarbetar kring en infrastrukturplan för fler laddstolpar i norra Värmland. Samma dag tar kommunen också ett nytt elbilsanpassat bokningssystem från Move About AB i bruk.

– Vi har tagit viktiga steg till effektivisering av bilanvändandet i vår kommun, via inrättande av bilpoolen. Vi har kunnat förbättra ekonomin tack vare en noggrannare planering och jag ser det som mycket positivt att vi nu efterhand går över till att, där det är möjligt, bara köra miljöbilar. När det gäller att värna om miljön och komma bort från användandet av fossila bränslen måste vi alla dra vårt strå till stacken. Nästa steg är att börja köra elbilar och vi är nu i uppstart av den processen. Jag hoppas att samarbetsprojektet vi har tillsammans med näringen om fler laddstolpar på strategiska platser ska underlätta för elbilsanvändandet i hela kommunen, säger Ann-Katrin Järåsen, kommunalråd Torsby kommun.

 

Av:
Glenn Mattsing

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Ny biträdande rektor på Stjerneskolan

image

Tack Näckåns Energi AB.

image

BLOGG: När trekanten kom till byn