Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Petter Solberg växlar upp

Regerande världsmästaren i rallycross, Petter Solberg, har bestämt sig för att ta hem guldet till Torsby även i år. När han nu åker till Hell i Norge för att göra upp med världseliten i FIA World Rallycross Championship gör han det som tvåa på listan – en placering han varken är nöjd eller van vid.

– Den senaste tiden har vi lagt mycket tid på hjulinställningar och val av däck. Dessa justeringar kommer att göra skillnaden. Jag är väldigt nöjd med hur bilen går nu, säger han.

De senaste tävlingarna har det mesta gått Petters väg och han närmar sig ledaren av årets serie, Mattias Ekström.

– Mattias håller en hög jämn nivå och det är precis vad som krävs för att lyckas, tillägger han.

Efter tävlingen i Hell är det dags för den mest populära tävlingen av alla: Höljes, eller The Magic Weekend. Petter har fått många testtimmar på Höljesbanan och gjort de justeringar som krävs för att kunna stå som segrare på hemmabanan, för första gången.

– I Höljes gäller det att klara sig genom den första kurvan utan incidenter. Min strategi i år är att vara först runt den kurvan och vi har hittat nya inställningar som ska hjälpa mig att vara snabbast vid starten, säger han.

På sidan för FIA World Rallycross Championship kan du följa Petters resultat i jakten på det tredje guldet. Och här hittar du information om en av världens mest populära rallycrosstävlingar, The Magic Weekend i Höljes 1-3 juli.

holjes

Av:
Glenn Mattsing

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Vi bytte bergen i Colorado mot Klarälvdalen

image

BLOGG: Det omtalade Jerringpriset

image

MÅNADENS BLOGGARE: Sandra Linder