Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Nya höjder för Linus Östlund

Årets säsong gick över förväntan för crosskart-föraren Linus Östlund från Torsby, som tog hem sammanlagt sex guld varav två SM-titlar. I en intervju med Linus berättar han att 2016 skulle bli ett läroår, men framgången blev större än förväntad. Endast en tävling blev misslyckad, men han uppnådde i stort sett de mål han hade på säsongen och är själv mycket nöjd.

Intresset för crosskart började tidigt då Linus pappa, Morgan, alltid varit intresserad av motorsport. Det började med att Morgan tog med Linus till en crosskarttävling, efter det har intresset bara vuxit. Det var även efter den tävlingen som de beslutade sig för att de skulle köpa en crosskart. Linus började att köra i 125cc-klassen redan när han var tolv år gammal. Sponsorerna kom eftersom.li

-Pappa har hjälpt mig hela tiden och farfar har hjälpt till med målningen, säger Linus.

Förutsättningarna har alltså varit goda för en långvarig framgångsrik karriär inom motorsporten.

Så vad siktar Linus på 2017? Planerna är att köra Crosskart Xtreme, en av de största klasserna. Detta vill han göra för att öva så att han i framtiden kan bli kvalificerad för rallycross. Den riktiga drömmen är att en dag få köra Supercar, den tyngsta klassen i Rallycross.

Av Anton Lindgren och Jenny Lindström, Stjerneskolan.

Av:
1 1

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Blogg Emma Dahlström: Om att ha någonstans att landa

image

Sommarskidskola i Torsby för fyrtionde året

image

Allsport flyttar norrut