Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Ny jobbmöjlighet för nyanlända

It-guide etablerar sig i Torsby. It-guide är ett företag vars avsikt är att ge nyanlända en start i samhället. Genom att låta nyanlända lära ut kunskaper om bland annat Internetbanken, Google, Facebook, Swish och E-post till den äldre generationen, ska de snabbare lära sig det svenska språket och få en bra chans att bättre integrera sig i samhället.

Detta är ett ganska nyuppstartat projekt, det etablerades 2010 i Örebro av grundaren och verksamhetschefen Gunilla Lundberg. Det hela började med att två pojkar kontaktade henne i önskan om ett sommarjobb. De två pojkarna var intresserade av IT, vilket till slut ledde till detta projekt. Torsbys bibliotek tog initiativet att få it-guide till Torsby och kontaktade då Gunilla Lundberg.

På en nöjdhetsgrad från ett till fem har it-guide fått 4,2 av seniorerna enligt enkätundersökningar. Hela 98% svarar att de skulle rekommendera it-guide till en vän.
Lundbergs vision var att ungdomarna ska få upptäcka vilka möjligheter det finns i Sverige. Integration, språk, jobbmöjligheter står i fokus. Gunilla Lundberg har goda förväntningar.
– Vi ser fram emot att starta i Torsby och att ungdomarna i Torsby ska få träffa många seniorer.

Av: Carlotta Milan och Emma Holm/Stjerneskolan

Bild: Gunilla Lundberg, Abbas Mohammadi, Bismillah Zahedi. 

 

Av:
1 1

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Blogg: Tankar efter SM

image

BLOGG: En kopp kaffe och en buckla med hem

image

Torsby har Värmlands bästa musik- och kulturskola, igen!