Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Ny biträdande rektor på Stjerneskolan

Från oktober är Cristiane Klarström biträdande rektor på Stjerneskolan. Christiane har tidigare undervisat i både Cambridge-engelska och tyska sen många år tillbaka. Hon säger själv att hon vill påverka så att både elevers och lärares behov sätts i fokus. Samtidigt som hon ser fram emot nya erfarenheter kommer hon sakna att undervisa.

Christiane blev nyligen antagen till magisterprogrammet i utbildningsledning och skolutveckling på Karlstads universitet. Men när hon såg att Torsby utlyste tjänsten som biträdande rektor på Stjerneskolan såg hon möjligheten.
”Jag tycker att det är viktigt att den som blir biträdande rektor vet hur den pedagogiska verksamheten fungerar på Stjerneskolan”, säger Christiane Klarström.

När vi frågar vad det innebär att vara biträdande rektor så förklarar Christiane så här:
”Bara en person per skolenhet har det övergripande ansvaret för verksamheten och det är rektorn. Som biträdande rektor är du en skolledare med uppdrag av rektorn. På Stjerneskolan har vi en rektor och två biträdande rektorer med olika ansvarsområden. Vi ansvarar för olika programinriktningar.”

Just nu är Stjerneskolan i behov av kommunikation och rutiner, därför anser Christiane att god kommunikation är nyckeln till att Stjerneskolan får ett bättre informationsflöde. Christiane tycker att detta är ett mycket spännande uppdrag och hoppas på att hon kan vara med och utveckla och förbättra Stjerneskolan.

Anton Lindgren och Jenny Lindström, Stjerneskolan

Av:
1 1

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Lisa Classon - nyutbildad undersköterska med goda framtidsutsikter

image

Hallå där! Martin Svedlund i Arga Fuskbyggarna ...

image

Intervju med Wilma Skanse, rytmisk gymnast