Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

MK Ratten värvade ungdomar i nytt bilsportprojekt

I onsdags arrangerade MK Ratten inspirations- och informationskvällen ”Börja med bilsport” tillsammans med gymnasieskolan Södra Viken. Projektet grundades av rally- och rallycrossföraren Ramona Karlsson, i samarbete med Svenska Bilsportsförbundet.

-Jag har genom åren fått en del förfrågningar om hur man börjar med bilsport och om hur jag gått tillväga. Jag brukar ge som råd att den bästa början är att kontakta närmaste bilsportklubb. Därför föddes idén att ta kontakt med bilsportklubbar runtom i Sverige. Målet med projektet är helt enkelt att öka rekryteringen av ungdomar in i bilsporten, säger Ramona.

Gunilla Hilmersson, ordförande i MK Ratten, var inte sen att nappa på projektet.

-Detta är ett jättebra sätt att nå ungdomar, och att göra steget in i bilsporten mycket enklare. Vi har sedan tidigare ett bra samarbete med Naturbruksgymnasiet Södra Viken, som ställer upp som funktionärer på vår sträcka under Rally Sweden och som även är med och hjälper till med grävarbete på vår sträcka i Torsby. Därför gjorde vi detta tillsammans med Södra Viken – både som ett tack för deras engagemang plus att vi givetvis hoppas få fler aktiva in i bilsporten och i vår klubb, säger Gunilla.
1111

Ramona Karlsson inledde kvällen med att berätta om sin karriär och om hur hon trots tuffa ekonomiska förutsättningar lyckats bli
såväl rally- som rallycrossproffs, genom stark drivkraft och rätt inställning.
Notskrivaren och Torsbybon Gunnar Barth och sonen Patrik Barth, som gått i faderns fotspår, var också inbjudna. Far och son berättade om hur man skriver rallynoter, dess betydelse, och hur det är att sitta i högerstolen.
Per Täppers från MK Ratten berättade om Folkrace och hur man tar licens.
Gunilla Hilmersson avslutade kvällen med att informera om funktionärernas och tävlingsorganisationens betydelse. Klassrummet fylldes av intresserade elever som hade anmält sig till kvällen, och responsen var mycket positiv.

-Jättekul att det blev en så bra uppslutning, och en extra guldkant var att ett helt gäng ungdomar kom fram efteråt och anmälde sig som funktionärer till Rally Sweden!” berättar Gunilla.

INLEDNINGSBILD: Ramona Karlsson i en Mitsubishi EVO 10 tillsammans med Gunnar Barth under en tävling 2011.

Av:
Glenn Mattsing

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Kokbok ska lära elever svenska

image

MÅNADENS BLOGGARE: Martin Svedlund

image

Hästkrafter tar bort riskträd i Valbergsterrängen