Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Mind Care UF vill öka förståelsen för psykisk ohälsa

Goda Nyheter Torsby lyfter i några artiklar fram UF-företagare från Stjerneskolan, Torsby. De får en chans att presentera sig själva och sina affärsidéer så att fler människor får ta del av deras arbete som egna företagare.

Det första företaget som presenterar sig är Mind Care UF som ägs och drivs av Victoria Hjerpe Östlund och Anna Skol Niklasson.

Mind Care UF säljer en dans,- och teaterföreställning som handlar om psykisk ohälsa. De riktar sig till högstadie, – och gymnasieskolor i första hand.

-Vi vill upplysa och öka förståelsen för psykisk ohälsa bland ungdomar. Vi samarbetar med organisationen MIND vars mål är att hjälpa människor som lider av psykiska sjukdomar, 20 procent av våra intäkter kommer gå till deras verksamhet. Vi har även en frivillig insamling själva som vi uppmanar våra åskådare att stödja, berättar Anna.

Hur ska ni gå tillväga?

– Vi har valt att ha en dans,- och teaterföreställning framför en föreläsning eftersom vi tror att det lättare blir ihågkommet. En föreställning förmedlar känslor och berör vilket vi tror ökar förståelsen för ämnet och viljan att hjälpa säger Victoria. Föreställningen kommer i huvudsak innehålla dans och teater men i slutet kommer det även vara en muntlig del som informerar om symtom, statistik med mera.

Både Anna och Victoria har dansat på fritiden i 10 år, både inom Sunnes kulturskola men även på Balettakademin i Stockholm. De har bägge erfarenheter av psykisk ohälsa bland nära och kära och är därför angeägna om att upplysa om ämnet på ett sätt de kände var självklart – genom dansen.

Man kan ta del av tjejernas arbete, boka en föreställning eller skänka en gåva via deras företagssidor:

Facebook: MindCare
Instagram: @mind_care

GnT vill gärna slå ett slag för Stjerneskolans ”Öppet hus dag” den 12 november. Mellan 10.00-14.00 har man nämligen möjlighet att träffa alla UF-företagare och köpa deras produkter och tjänster.

 

Fotnot: MIND är en ideell förening vars vision är att arbeta för ett samhälle som uppmärksammar och aktivt motverkar psykisk ohälsa, där personer med psykisk ohälsa blir respekterade och får det stöd de behöver, och där ingen tar sitt liv. Verksamhetsidén är att förebygga psykisk ohälsa genom att erbjuda medmänskligt stöd, sprida kunskap och bilda opinion.

 

Av:
Åsa Gertling

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

BLOGG: Vi peppar, stöttar, tänker stort och ser möjligheter

image

1-0 Torsby

image

Hallå där! Martin Svedlund i Arga Fuskbyggarna ...