Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Michael Jacksons låtar tolkas av både kör och dansare

TIPS FRÅN EN AV VÅRA LÄSARE: Soul, Abba, Queen och Beatles. Ge&Hör-kören har tolkat en mängd teman och artister under de tre år som de har funnits. På lördag är det Michael Jacksons tur. – Detta är ett jättekul tema och vi har repat in sju låtar som vi kommer att framföra, säger Magnus Larsson som är med i kören och ordförande i Torsbys musikförening Ge&Hör.

Kulturskolans dansare, under ledning av Jenny Boström, kommer också att uppträda tillsammans med ett band med musiker från Ge&Hör. – Jag vet inte om de kommer att köra moonwalk, men att dansa till körsång har nog inte gjorts särskilt många gånger tidigare vad jag vet, säger Magnus Larsson.

Ge&Hör-kören har ett trettiotal medlemmar och repar varje söndag. Körens historia startade i och med att gospelkören i Torsby lades ner. Några av medlemmarna försökte då att hitta en ny körledare och dra igång på nytt. Men att få tag i en körledare visade sig vara svårare än de trodde, så tillslut bestämde de sig att dra igång ändå utan körledare. – Några dagar innan den första körträningen fick jag ett meddelande på Facebook av en kille som frågade om vi behövde en pianist. Det var Daniel Boström som är duktig på att spela piano, men som även visades sig vara bra på att arrangera körstämmor. Han är nu vår musikaliska körledare, medan jag sköter det administrativa, berättar Magnus.

Ge&Hör-kören med musiker och Kulturskolans Danselever uppträder kl. 16.00 på lördag 18 juni i Frykenskolans aula. Det kostar 50 kr i entré för vuxna och barn och ungdomar går in gratis.

– Vi vill gärna uppträda på fler ställen, säger Magnus. För ju fler uppträdanden vi gör, desto bättre blir vi.

 

Av:
Anna Öhgren-Bodén

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Julhjälpen i Torsby - en succé!

image

Varmt välkomna till GnT, Torsby Bostäder!

image

Hermit: Monster Killer - värmländsk skräckfilm visas på Stjärnan