Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

MBN Bil storsatsar och bygger ny verkstad

För att anpassa verkstaden till nutidens krav och framtidens teknik så har ägarna till MBN Bil nu beslutat sig för att bygga en ny verkstad. Det handlar om en investering på flera miljoner kronor och är väldigt efterlängtad hos både ägare, personal och kunder.

Nyligen byggde MBN om före detta ”Snickerifabriken” till lager och däckhotell och nu tar man alltså nästa steg i företagets utveckling.

– När verkstaden byggdes en gång i världen var den anpassad till dåtidens storlek på bilar och de behov som fanns då. Nu ser bilbranschen annorlunda ut, bilarna är större, teknikens utveckling maximal och vi måste kunna tillhandahålla fler olika sorters bilar med tillhörande service. Vi måste helt enkelt hänga med för att vara konkurrenskraftiga, säger Olle Olsson, vd en av tre delägare i företaget (övriga delägare är Robin Grund och Lars Andersson).

Den nya verkstaden kommer främst innebära att servicedelen i företaget blir smidigare och det praktiska flödet för personalen kommer också förbättras avsevärt. Nybyggnationen är tänkt att byggas i anslutning till den befintliga verkstaden och kommer i första läget rymma 6 verkstadsplatser samt en del andra välbehövliga utrymmen.

Totalt arbetar 15 personer i företaget idag varav 6 personer i verkstaden.

-Det kan även komma att krävas nyanställningar framöver, säger Inge Braneby, vice vd och verkstadsrådgivare.

 

Foto: Åsa, Gertling, näringslivsutvecklare Tuab samt skribent Goda Nyheter Torsby, Olle Olsson och Inge Braneby, MBN Bil.
Fotograf: Ann-Katrin Järåsen.

 

Av:
Åsa Gertling

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

VF uppmärksammar Goda nyheter Torsby

image

Premiär för elbilar i bilpoolen

image

Sommarens mest lästa goda nyheter