Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

MÅNADENS BLOGGARE: Martin Svedlund

Ny vecka och ny bloggare här på Goda Nyheter Torsby! Vi har glädjen att hälsa Martin Svedlund välkommen som vår gästbloggare under mars månad. En musikintresserad och engagerad Torsbykille som i skrivande stund bor i ett kollektiv i Branäs … 

”Jag heter Martin Svedlund, är 22 år och är född och uppvuxen i Torsby. I mina blogginlägg tänkte jag prata lite om hur det är att vara ung musiker och underhållare i Torsby och i det moderna Sverige. I högstadiet plockade jag upp elbasen på musiklektionerna med tanken att fyra strängar måste vara enklare än sex strängar. På den vägen är det. I nuläget ca åtta år senare är jag medlem i tre band som på olika sätt tar sig fram i den så kallade ”musikbranschen”, en bransch kantad med mycket fördomar, som den allt för klassiska: ‘De vill väl inte ha något betalt, de tycker ju att det är kul…’. Sanningen är förstås att man som åskådare bara ser den roliga biten, inte de timmar som sker innan och efter spelningar med riggning, repetitioner och väntan.

I skrivandets stund sitter jag på min säng i det kollektiv som jag under fyra månader kallar mitt hem, i Branäs, skidanläggningen i norra Torsby. Just nu ligger det mesta av mitt fokus på den konstellation vi kallar PACKET. PACKET är det band jag spelar After-Ski med här uppe. På fredagar och lördagar spelar vi för ca 200 glada och lätt förfriskade semesterfirare från hela landet, som älskar att skråla till Gyllene Tider och tåga till Proclaimers gamla hit I’m Gonna Be (500 miles). På vardagar jobbar jag med härliga kollegor i Branäs Livs.

I mina inlägg tänkte jag då berätta om mina egna erfarenheter, mitt engagemang i Torsby kulturlliv och hur en ung kille från en liten by i skogen hamnat på en Europaturné i sommar.

Hoppas ni ska tycka det är intressant!

Vi hörs
Martin

Av:
Anna Öhgren-Bodén

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Dennis Rådström tvåa i JWRC i Polen!

image

Fresh It Up UF vill bidra till en bättre miljö och hälsa

image

Toria 30 år!