Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

MÅNADENS BLOGGARE: Henrik Halvardsson

Vi är stolta och glada att få presentera månadens bloggare i februari som är Henrik Halvardsson. Det är en Torsbykille som sett mer av världen än de flesta och brinner för humanitära frågor. Det ska bli riktigt spännande att få följa Henrik den här månaden. Varmt välkommen som bloggare hos oss, Henrik!

Hej allihopa!

Jag heter Henrik Halvardsson och är född och uppvuxen i Torsby, men har flackat runt både här och där, mest utanför Sverige, under många år. Jag lämnade Torsby 1992 för att göra lumpen i Karlstad och efter att ha även jobbat på en lokaltidning, så fortsatte resan till USA, England, Nederländerna, Ecuador, Turkiet, Taiwan, Mexiko och Colombia. Totalt bodde jag 17 år utanför Sverige innan jag tröttnade på nomadlivet och bestämde mig för att söka en annan typ av utmaning.

Numera bor jag med min underbara flickvän Annica i Huddinge och arbetar på Rädda Barnen i Stockholm, där jag är organisationens påverkansrådgivare för humanitära frågor. Vad gör man då är ofta en fråga som jag får? Jo, jag är något av en lobbyist; pratar med ministrar, politiker och handläggare på olika departement och försöker höja deras förståelse för och kunskap kring barn i situationer som krig och naturkatastrofer och deras särskilda behov samt rättigheter. En självklarhet kan tyckas, men sanningen är långt därifrån.

Jag har alltid tyckt om att resa och olika typer av idrott, men min stora passion förutom mitt jobb är musik. Jag går på konserter och festivaler så ofta jag kan och köper fortfarande faktiskt musik fysiskt, på både vinyl och cd. Jag tänkte ta med er in i min vardag med inblickar från barndomen i Torsby till min vardag idag, ofta ute bland människor som tvingats fly från krig och naturkatastrofer.

/Henrik

Av:
Anna Öhgren-Bodén

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

En radda saker att förundras över

image

Skidtunneln breddar verksamheten

image

Hallå där! Lasse Nydahl på Spishyllan ...