Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Måltiden – ett event med en spännande inramning

Torsby Muslimska Förening arrangerar en gratisbjudning i Missionskyrkans lokaler i Torsby imorgon lördag 18 mars klockan 14-16. De kallar arrangemanget för Måltiden och maten och bakverken är tillagade av personer som ursprungligen kommer från Irak, Syrien, Eritrea och Turkiet.

Föreningen bildades för cirka två år sedan och de har ägnat mycket tid till att utbilda sina medlemmar i främst föreningsteknik. Det ideella föreningssystem som Sverige är så framgångsrika i och som är basen i vårt utövande av exempelvis idrott, musik och kultur är unikt och inte alls självklart för människor från andra delar av världen.

-Det är många delar inom föreningslivet som är främmande för många nysvenskar och man behöver då lära sig grunderna i hur en svensk förening fungerar. Hur den drivs framåt, hur styrelsearbetet ska utföras samt hur man planerar och genomför aktiviteter i föreningsregi, säger Märta Nyhlen Jonsson, aktiv i Torsby Muslimska förening.

Föreningen har förutom sina 14 styrelsemöten även haft lite andra aktiviteter. De har bland annat haft en studiegrupp igång som arbetat med ”Lära om koranen” och i sommar planerar de att genomföra en grillkväll för föreningens kvinnor.

 

Av:
Åsa Gertling

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Årets första gästbloggare : Denna dagen, ett liv - tankar om livskvalitet och hälsa

image

BLOGG: En dag med after ski

image

Varmt välkomna till GnT, Torsby Bostäder!