Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Luciakarneval i Torsby 11 dec

Söndagen den 11 december kommer Bovilgården hålla lucia-karnevalen i Torsby med start från Holmeskolan 15:30, och avslut vid nya torget.

Luciakarnevalen genom Torsby blev en stor succé 2014. Då var det runt 5 000 personer som var ute och tittade på karnevalen. I år upprepas succén, och till årets karneval har arrangörerna lagt till en tredje vagn, jämfört med två vagnar som det var föregående år.

Luciakarnevalen är en tradition som går långt tillbaka. Vagnarna designades av Bo Nilson 1948, och den första karnevalen hölls samma år. Det var då runt 13 000 människor som såg karnevalen. Sen hände det dock ingenting, fram tills 2014 då karnevalen ännu en gång gick genom Torsby.

Bovilgården och många andra företag samt organisationer har gått samman för att karnevalen ska kunna hållas.
”Ja, det är många olika föreningar och organisationer. De huvudansvariga är Bovilgården, de är ju där det kommer från början och sen får vilka föreningar som vill vara med och i år är det bland annat Röda korset, Rotary, Torsby ridklubb, Brukshundklubben, Studiefrämjandet. Så är det en del privatpersoner som ska hjälpa till att jobba med det”, säger Suzanne Palmquist på studiefrämjandet.

Lucian är redan vald av Stjerneskolans elevkår.

Av: Robin Persson, Victor Lindén, Stjerneskolan

Av:
1 1

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

100% simkunnighet bland femteklassare

image

Sommarskidskola i Torsby för fyrtionde året

image

Team Emma följer upp succén med X Games-buss från Torsby