Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Featured Video Play Icon

Knattecrossbana på gång i Kälkerud

Torsby Motorklubb består av ett gäng enduroentusiaster i olika åldrar. De håller till på den nedlagda byggtippen i Kälkerud, där det sedan flera år finns en endurobana på ca sex kilometer. Banan är godkänd för både träning och tävling och klubben har ett trettiotal aktiva medlemmar, varav ungefär hälften tävlar regelbundet. Bland annat kör de Värmlandsserien i enduro och enduroklassikern som består av många kända lopp som Stångebroslaget, Ränneslättsloppet och kanske det mest kända Gotland Grand National.

-Banan i Kälkerud är jättefin, men rätt tuff med mycket sten och för att få köra där måste man vara medlem i en klubb och lösa licens hos Svemo, säger Mikael Bodén som är ordförande i klubben.

Intresset för enduro växer och just nu håller klubben på att projektera för en knattecrossbana. Idag finns närmaste crossbana för juniorer i Sunne, där många Torsbybor är medlemmar. – Får vi till en bana här i Kälkerud får duktiga åkare i Torsbyområdet närmare till träningen, fortsätter Mikael.

I vintras anordnade Torsby Motorklubb en egen tävling med ett sextiotal deltagare från Mellansverige och fler tävlingar planeras framöver. Förhoppningsvis sätts snart spaden i jorden för en bana även för Torsbys minsta crossåkare.

Enduro är en sport där motorcyklar körs på banor i svår terräng. Namnet kommer av den spanska och italienska formen av det engelska ordet endurance, som betyder uthållighet.

Förare i filmen: Erik Kihlgren

Av:
Anna Öhgren-Bodén

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Långflon öppnar godisbutik på 900 kvm

image

Nut Bar UF - ett nyttigare alternativ

image

1-0 Torsby