Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Johan Norbäck 5:a på Täby Extreme Challenge 100 miles (16 mil)

Man kan undra vad det är som driver en människa till att springa 16 mil på 18 timmar. Men det är precis vad Johan Norbäck från Torsby gjort under helgen när Täby Extreme Challenge (TEC) avgjordes. Johan avancerade under hela loppet och gick i mål på en hedrande 5:e plats.

Nu på söndagförmiddagen efter det extrema loppet får vi en pratstund med Johan som ligger på en hotellsäng i Täby och vilar efter en sen frukost:

– Grattis till en grym prestation! Hur känns det?

– Tack! Det var väldigt olikt de andra grejerna jag testat men känns häftigt att bli topp 5 när det är mer än en och en halv gånger så långt som jag rejsat tidigare! Distansen och alla timmarna gjorde att det fanns en orosfaktor men jag försökte hela tiden komma ihåg hur priviligierade vi är som kan välja att hålla på med sånt här – att det är supertufft ibland men aldrig synd om oss!

johann2

Hur resonerar han då såhär dagen efter sitt första 16-milalopp?

– Just nu känns 100 miles faktiskt för mycket. Även om det gick skitbra så tror jag 50 miles kanske är mer min grej. Men du vet…när man smält det några dagar kanske man blir nyfiken igen… Så är det med ultror för mig. Det känns som träning och tävling nästan inte har med varandra att göra. Jag springer i skogen för att det är kul och skönt. Jag anmäler mig till ultror för ovissheten.

Men hur känns det då att springa så länge och så långt? Det måste vara väldigt speciellt.

– Ja det är jättespeciellt. Jag blev lite konstig i huvudet en sväng, det kommer och går liksom. Haha, det är som livet i miniatyr!

Vi frågar Johan om han har några bilder från loppet och han skickar över några. Men en av bilderna visar det här:

Johan Norbäck

– Men vad har du gjort med skorna?

– Jo… jag kände att lilltårna blev dåliga en bit in i loppet och jag är ganska svullen nu så… jag klippte bort tåboxen från ett par löparskor och hänger i dem idag.

Vi på Goda nyheter Torsby hoppas att fötterna läker snabbt och att Johan snart är ute på tävlingsbanan igen, även om några dagars vila nu nog är att rekommendera!

Av:
Lina Sundberg

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

MÅNADENS BLOGGARE: Henrik Halvardsson

image

Tom-Williams blogg: Bakom produktionen av O-ringen 2018

image

Prisbelönta ICA Toria mot nya mål