Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Hovfjällets leder rustas upp

Hovfjället är Sveriges sydligaste fjällnatur och är förutom en välbesökt skidanläggning även ett naturreservat. I området finns flera mil vandringsleder som nu rustas upp under sommaren och hösten.

-Vi har fått ett uppdrag från Länsstyrelsen att se över alla leder inom naturreservatet, berättar Olov Henriksson som är arbetsledare på Torsby Kommuns Jobbcenter. Det innebär ny skyltning, spångar, rastplatser och även nya kartor och fler kartstationer så småningom. Målet är att höja kvalitén så att en av lederna blir uppgraderad till Värmlandsled.

image

-På några av spångarna har vi till exempel lagt ett specialhalkskydd från Nya Zeeland som vi ska testa, berättar Olov Henriksson.

Vid Bonnfjugestorp, strax söder om Hovfjällstoppen finns en ny grillplats och ett nytt dass är på gång.

– Det är ett jättefint utflyktsmål. Man kan även övernatta i torpet om man vill och där finns öppen spis och matplatser både inomhus och utomhus, säger Olov Henriksson.

Den klassiska Hovfjällsleden, som går mellan Valberget i Torsby till Hovfjällstoppen, ska också ses över. Det är en tur på 27 km i varierande terräng och en fin dagstur för de som gillar att vandra eller springa i vacker natur.

 

 

 

Av:
Anna Öhgren-Bodén

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Dennis Rådström tvåa i JWRC i Polen!

image

Fryksdalsleden - en vandringsled med stor potential

image

Bibblans bokblogg