Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Här finns Torsbys yngsta gamlingar

Tillsammans mot samma mål, gammal som ung
Text och bild: Maria Eriksson

Att börja motionera och att börja träna är aldrig försent och det kan också vara riktigt, riktigt kul och socialt. Regelbunden motion är något av det viktigaste vi gör och letar du efter en hobby med inget ”bäst före datum” så är träning och fysisk aktivitet mitt i prick! Det gäller förstås att hitta det där som gör att du kommer iväg, som gör dig till en del av ett större, social, miljö som är öppet och tillåter att alla deltar efter bästa förmåga. Det är jätteviktigt.

pulspass

FRISK-passen på PULS är just en sådan social miljö och består av Torsbys yngsta gamlingar. Där tränas det och skrattas (en underskattad träning av kärnmusklerna) ungefär lika mycket på passen. Tre dagar i veckan träffas de som har tid och lust kl 09.00 och jobbar i en timme med att förbättra kondition, koordination, balans och naturligtvis tränas det styrketräning.

Social träning blir det också. Den första onsdagen i varje ny månad har FRISK-gänget sin heliga kaffestund i soffakroken på PULS efter att träningen är avklarad. Snart blir det nog en kakbok med alla recept, eftersom det turas om att bakas.

Fikatajm!

FRISK-passen är allt från kondition på cykel, mage/rygg träning, styrketräning med kondis/balans till FRISK Cirkel på fredagarna som är gammal hederlig cirkelträning – tio stationer bestående av varannan stående och varannan liggande övning. Eftersom det förekommer flest fallolyckor bland den äldre generationen (70+) så tränas det på att ta sig upp, om vi skulle ramla.

Lena Börjesson som är med i FRISK gänget brukar säga att varje gång hon räddar sig från att snubbla tänker hon ”Maria!” eftersom hon är så tacksam för att träningen gör så hon fungerar bättre i vardagen! Det är detta som är riktig funktionell träning.

pulsspinning

Info om Puls Torsby
Vi vill att Puls Torsby ska var en oas dit du kan gå och ta vara på dig själv och din hälsa. En positiv plats som gör att du är gladare i hjärta och själ när du går härifrån. Vi har träning i två plan i våra ca 400kvm nybyggda och fräscha lokaler där medlemmar i åldrar från 15 till 81 år tränar sida vid sida. Med 15-25 pass/vecka(styrketräning, spinning och seniorpass) under högsäsong hittar de flesta något att vara med på. Vi är stolta över den trevliga miljö som vi har här och vi månar om den. Mer finns att läsa på www.pulstorsby.se.

Vill du prova på att träna gratis?
Den 1-3 september håller Puls Torsby 4-årsjubileum med öppet hus och prova-på-dagar.

Torsdag 1 september 10.00-20.00

  • Testa PT (personlig tränare), gratis kroppsanalys – båda bokas i förväg via telefon eller facebook. Begränsat antal PT a 30 min var snabb!
    12.00 lunchpass – testa AbsCamp, BootyCamp och cirkel, samt spinning. Samma pass igen på kvällen mellan kl 17.00 – 19.00 – igen först till kvarn, begränsat antal platser. Ring och boka!

Fredag 2 september

  • Seniordag 9.30-15.00
  • Kom och provträna FRISK-passen. Vi kör en mix kl 10.00-11.00 Och igen kl 13.00-14.00
  • Vi visar runt i gymmet och du får testa styrka och konditionsmaskinerna.

Lördag 3 september Kl 9.00-15.00

  • Provträna pass på förmiddagen mellan kl 9.15-10.30.
  • Marklyftstävling kl 11.00-12.30 – vinnaren i varje klass(dam/herr) vinner produkter från TYNGRE.
  • Andreas från TYNGRE.SE har provsmak av deras nya proteinpudding under dagen.
  • Specialpriser i shoppen hela lördagen.

Bli medlem under jubileumsdagarna – vi bjuder på klubbavgiften och alla som tecknar medlemskap får två tillfällen med PT!

Välkommen!

Maria Eriksson
VD, personlig tränare, fitnessinstruktör, kostrådgivare och styrketräningsambassadör

Av:
Lina Sundberg

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Företagen i Torsby tar matchen - all time high i orderböckerna!

image

MÅNADENS BLOGGARE: Louise Jonsson

image

Nu ska Torsby ta ett stort klimatkliv