Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Hallå där Mimmi Larsson!

 

TIPS FRÅN EN AV VÅRA LÄSARE SOM ÖNSKADE SIG EN INTERVJU MED FOTBOLLSSPELAREN MIMMI LARSSON.

Hallå där Mimmi Larsson! Torsbytjej som från och med den här säsongen spelar för Eskilstuna United efter 6 säsonger i Mallbackens tröja.

Förbundskapten Pia Sundhage har ju tagit ut sin bruttotrupp till OS som innehåller 35 spelare, varav fyra målvakter och där är du med, hur känns det är väl på sin plats att fråga?

– Att blivit uttagen i bruttotruppen till OS är såklart en speciell känsla! Så det känns bra och roligt! Det är ett kvitto på att jag har gjort en bra vårsäsong!

Om drygt en vecka, den 28 juni, presenterar Sundhage sin definitiva trupp till Rio. Hur stora chanser tror du att du har att nå ända fram till OS?

-Mina chanser att komma med till OS är väl kanske inte jättestora. Dels för att de åker med en liten trupp 16+2 och att jag inte har varit med på något läger tidigare förutom ett läger på Bosön i november. Detta är inget jag fokuserar jättemycket på, jag vill fortsätta göra det bra för min klubb och allt annat känns mest som en bonus.

Du har ju varit uttagen och spelat i ungdomslandslaget vid flera tillfällen, hur många gånger då för att vara exakt?

-Jag har spelat 46 ungdomslandskamper och varit på ett A-landslagsläger.

Vad har varit den största förändringen fotbollsmässigt efter flytten till Eskilstuna?

– Den största förändringen är att de kommit lite längre med damfotbollen och det är på en högre nivå när det gäller att skapa förutsättningar för att utvecklas som lag och för den individuella spelaren. Eskilstuna United är ett av de största lagen de har i staden vilket gör att det finns mycket sponsorer och klubben vill satsa på laget. Jämfört med när jag spelade i Mallbacken så jobbade jag nästan heltid och spelade fotboll på kvällarna och helgerna medan jag i Eskilstuna kan fokusera fullt ut på fotbollen vilket jag tror gör det lättare för mig att utvecklas!

Du har fått till en del fullträffar i din nya klubb och har en mer utpräglad spjutspetsprofil nu vad jag förstår, vad är framgångsfaktorn för att du har lyckats så bra från första stund?

Det är även nästan bara landslagsspelare i mitt nya lag vilket gör att konkurrenssituationen är en annan. Här gäller det att hela tiden prestera sitt bästa för att få speltid! Jag har bytt till ett lag som spelar mer anfallsspel. Under min tid i Mallbacken krigade vi alltid vid nedflyttningsstrecket i damallsvenskan vilket kanske inte underlättar för en forward när många av matcherna handlade till 90 procent om att spela försvarspel. Nu spelar jag i ett lag som vill ha mer boll och även har mer boll vilket gör att det blir mer anfallsspel och det gynnar en forward. Som jag nämnde tidigare så har vi många väldigt duktiga spelare och det gör även det lättare för mig som forward. Jag har också fått en väldigt bra tränare som hjälper mig till att bli en bättre fotbollsspelare med många tips och mer individuell träning. Sen så tror jag att det var viktigt för mig med ett miljöombyte och jag tror att bara det steget gjorde att min utveckling går framåt.

För några dagar sen var du tillbaka på fotbollsplanen i Mallbacken, nu som motståndare till dina forna klubbkompisar, kan du beskriva känslan?

-Ja förra onsdagen mötte vi Mallbacken borta och förlorade tyvärr med 2-1 så nu fick även jag känna på hur tufft det är att möta Mallbacken borta! Såklart var det en speciell känsla att möta mina gamla lagkamrater men jag tyckte ändå att man kunde släppa det under matchens gång. Det var tråkigt att vi förlorade men Mallbacken är ett duktigt lag och sådan är fotbollen ibland man vinner och ibland förlorar man.

Slutligen, vilka  är dina bästa Torsbytips så här i semestertider?

– Mina bästa Torsbytips… Hm,  jag ska definitivt äta Motti och Fläsk på Kollsberg när jag kommer hem i sommar och spela minigolf på Brevika. Sedan om vädret tillåter så kanske det även blir lite bad. Sen så tycker jag att man ska ta sig till Torsby i augusti och titta på Svennis Cup, en rolig fotbollscup och ett bra arrangemang! Jag åker faktiskt hem för att fira Midsommar och sedan kommer jag tillbaka för ett par veckors semester i juli-augusti. Då hoppas jag på fint väder!

Stort lycka till med OS-uttagningen och det fortsatta spelet i Allsvenskan önskar vi på Goda Nyheter Torsby! 

-Tack snälla!

 

Foto: Anders Andersson, Strandgodset Konsult http://www.strandgodsetkonsult.se

Av:
Åsa Gertling

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Torsby Bostäders nya hyreshus, Enen, fullt uthyrt

image

Dennis Rådström tvåa i JWRC i Polen!

image

Nya höjder för Linus Östlund