Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Hallå där! Lasse Nydahl på Spishyllan …

… Som snart lanserar två av sina öl på Systembolaget!

Spisbryggeriet är ett lokalt och ekologiskt bryggeri och en bryggpub till bistron Spishyllan i Branäs. Det är det enda ekologiskt certifierade bryggeriet i Värmland och de brygger flera sorters olika öl med ekologiska råvaror.

Vilka av era öl kommer att säljas på Systembolaget?
Vi kommer att sälja två olika öl. Det är Pil & Grim, som är en blond ale som är lätt i smaken, och PyttIPAnna som är en IPA.

IPA har ju varit väldig trendigt i några år, men vad betyder IPA för något?
IPA står för indian pale ale och är en ölsort med mycket humle i. Humle har en konserverande effekt och det var så britterna gjorde när de skeppade öl till Indien förr i tiden, därav namnet. Idag öser man i humle mest för smaken och aromens skull. Pil & Grim har en humlesort i sig som faktiskt heter Pilgrim och är ekologiskt odlad i Belgien.

När lanseras ölen?
De kommer att börja säljas exklusivt på Systembolaget i Torsby den 1 juni kl. 10.  Det går även att beställa våra öl från andra Systembolag runt om i Sverige, men än så länge kan man bara köpa ölet direkt i butik i Torsby. Jag hoppas att fler Torsbybor kommer att upptäcka oss i och med detta. I Branäs har vi en stor kundkrets från övriga Sverige som snart kan få tag i vårt öl även på hemmaplan. Vi hoppas att det kommer att tas emot bra och att fler av Systembolagets butiker tar in våra öl i butikssortimentet så småningom.

Det är kul att vi har tagit oss in och det har varit en rätt lång process med mycket pappersarbete och prover. Till hösten planerar vi att försöka få in ytterligare en öl i deras sortiment. Det heter Fröken Frost och är ett lite maltigare och mörkare öl som passar när det är lite kallare ute.

Ni var Värmlands första bryggpub och det enda ekologiskt certifierade öltillverkaren i Värmland. Håller trenden med mikrobryggerier i sig?
Ja, de småskaliga bryggerierna växer fortfarande i Sverige och idag finns ett stort utbud av lokala ölsorter. På Systembolagen finns ett större utbud nu än tidigare, även på mindre orter. Öltrenden är fortsatt mycket stor i Sverige.

Har ni stängt för säsongen nu?
Ja, nu ska vi ta en välförtjänt vila ett tag, men vi kommer att ha öppet vid olika tillfällen under sommaren när de är lokala event som rallycross-VM i Höljes, flygdagen i Backa och Sysslebäcksmarknaden.

Vad är på gång härnäst på Spishyllan?
Nu ska vi först vila oss lite, men vi smider redan nya hemliga planer för framtiden.

Det låter spännande! Lycka till med lanseringen och hoppas att det faller väl ut!
Tack! Det hoppas vi med.

Av:
Anna Öhgren-Bodén

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Ett riktigt hästliv hos familjen Malmström

image

Torsby kommun är populär för besökare

image

Trött på julmaten? Här är bästa pizzan i Torsby