Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Grattis Morgan Einarsson! Du klarade Sverigetempot

Det blev bara 21 timmars sömn under Morgan Einarssons sju dagar långa cykelresa genom Sverige, men det gör honom inget – han fick en fin upplevelse, tog sig ända till Smygehuk och klarade dessutom tidskravet på 180 timmar. Goda nyheter Torsby fick tag på Morgan Einarsson, 45, i bilen på väg hem till Torsby.

GnT: Hur mår kroppen efter 2165,2 kilometer?
Morgan: Sådär, det är en total nedbrytning av kroppen, men det var jag ju införstådd med. Går jag uppför en trappa på tio steg så är jag helt färdig. Röven är värst.

Hur tar man hand om den?
Ringblomssalva. Den funkar fint för den är fet.

Vilket minne lever kvar starkast en dag efter cyklingen?
Första natten någonstans mellan Gällivare och Jokkmokk. Vi sökte någonstans att sova men det fanns ingenting. Mitt i natten upptäckte vi en skogshuggare och frågade vi om vi kunde sova i hans barack. Det fick vi. Det blev några sköna timmar på trägolvet.

Vad lockade med Sverigetempot?
Jag gillar att cykla långt. Vill se vad gränsen går. Topphastigheter är inget för mig. Cyklisterna som deltar i touren (Tour de France) snittar på 40-50 km/h men det här är något helt annat. Jag fick 21 timmars sömn under resan och cyklade bland annat i minusgrader. Sen måste man se till att hitta mat och någonstans att sova.

Ni har med er all utrustning i en väska men hur får ni mat längs vägen?
Det är ju ett ständigt ätande för att få i sig tillräckligt med energi, men det får man inte. Vi handlade på mackar längs vägen och åt mest mackorna, bananer och drickyogurt. Sen hade vi egen energidryck. Jag har gått ner en del.

Hur mycket träning ligger bakom denna satsning?
Jag räknar inte kilometer, så jag vet inte riktigt. Jag har en bakgrund som motionär och har bland annat cyklat Vätternrundan.

Hur många punkteringar fick du?
Två punkteringar.

Hur länge dröjer det innan du sätter dig på cykeln igen?
Minst en vecka.

Vad gör du resten av sommaren?
Semester med familjen. De tyckte nog att det var lite kul men är trötta på allt snack om cykling. De är glada att jag är i mål och de väntade på mig i Smygehuk. Det är jag väldigt glad för. Det hade varit jobbigt att ordna hemresan för hjärnan funkar inte så bra just nu.

Har du gjort något liknande innan?
Nej, jag har aldrig varit i närheten av det, men jag tänker göra om det igen.

 

Sverigetempot lockade knappt 50 cyklister varav ungefär 25 procent bröt. Morgan hade 1 och 10 min till godo innan hans tidsgräns på 180 timmar gick ut. Se hela Morgans rutt här.

 

Av:
Glenn Mattsing

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Torsby alltid tillsammans

image

De nyanländas egna hjälte

image

En radda saker att förundras över