Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

GnT-s grundare planerar 350 mil lång polarexpedition

I sommar planerar Goda nyheter Torsbys grundare, Glenn Mattsing, runda Svalbard i en oceanroddbåt, men redan på måndag den 12:e deltar han och Torsbybon Jörgen Söderholm (aktuell GnT-bloggare) i ett projekt med Musikhjälpen.
Planen är att ro (Glenn och Sören Kjellkvist) och paddla (Jörgen plus 20 kanotister) från Stockholm till Musikhjälpens glasbur i Örebro. Under resan kommer de livesända via Facebook, och på Ro&paddlaförMusikhjälpen kan du följa projektets alla auktioner.

– Det blir en tjuvstart på vårt polarprojekt och ett bra tillfälle att testa vår roddbåt under kalla förhållanden, säger Glenn.

_mg_0116

Row Around Svalbard
Isarna i Arktis smälter. En expedition som tidigare inte varit genomförbar är idag fullt möjlig. Tillsammans med äventyraren Sören Kjellkvist tänker Glenn sätta fokus på klimatförändringarna genom att ro från Tromsö, över Norra ishavet och runda Svalbard via ett tidigare permanent istäckt område. De genomför den 350 mil och två månader långa expeditionen i en sju meter lång roddbåt byggd för oceaner och räknar med att färdas i snitt sju mil per dygn. De ror växelvis dygnet runt.

Gratis utbildningskoncept för svenska elever
Row around Svalbard är polarexpeditionen med syfte att visa svenska skolelever hur Arktis förändras, i både film och bild. Smältande polarisar, hotade djurarter och polarupptäckare som Andrée är några ämnen. Under expeditionen publiceras filmer och bilder i sociala medier. Avsikten är även att samla in ett underlag till en pedagogisk plattform som ska göra bilden av vad som sker här tydlig och lättillgänglig för skolelever.
– Vi vill visa och synliggöra Arktis drastiska förändring i nutid och låta skolelever ta del av klimatförändringarnas påverkan i ett spännande koncept, säger Sören.

Expeditionen startar 19 juli 2017.

Läs mer om expeditionen.

 

Av:
Glenn Mattsing

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

BLOGG: 4:a i SM-kvalet

image

Naglar blev heltidsjobb för Ginnie

image

Tack, ICA Toria!