Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Torsbys smultronställen blir fotobok – och dina bilder kan bli med!

Med start idag drar Camilla Classon igång en fototävling som i höst ska bli bok. Tanken är att samla in bilder från människor som visar upp sitt Torsby – natur, vyer, miljöer, människor, sport, kultur och evenemang från alla årstider ska sättas ihop till en fotobok som publiceras lagom till skyltsöndagen. Hur fick du idén, Camilla?

– Jag var själv med i en fototävling i Stockholm för några år sedan där de gjorde en bok av de bästa bilderna av Stockholm. När jag rotade runt i bokhyllan i våras fick jag syn på boken och kom på att det skulle vara roligt att göra en för Torsby.

Camilla har intresserat sig för foto sedan den analoga tiden med mörkerrum och film – då man fick välja filmrulle med olika isotal. Idag sker fotograferingen digitalt och mest fotar hon hus åt mäklare. Hon är också med i Torsby fotoklubb.

Hennes senaste större projekt var boken ”Från raggarkorv till älgfilé” som gavs ut 2014. Där stod Camilla tillsammans med kompisen Anki Haraldsson för fotografi, och en rad Torsbyprofiler stod för recept à la Torsby.

Skicka in dina bästa Torsbybilder
Den nya fotoboken heter ”From Torsby with love” och vilka fotograferna blir vet vi inte ännu.

– Tanken är att det ska bli 100 sidor inbunden med hård pärm, säger Camilla. Riktigt fina bilder får ett helt uppslag och vissa sidor blir med flera bilder. Sedan släpps den på Skyltsöndagen och jag hoppas kunna ordna en utställning med några utvalda bilder samtidigt.

Från och med idag kan du vara med i Camillas tävling och bidra med 1-5 bilder genom att ladda upp dem via tävlingssidan. De bästa bilderna blir publicerade i fotoboken, och förutom att kunna få sin bild publicerad finns även chansen att vinna fina priser.

Ladda upp dina bidrag här: www.sweetstreet.se/tavlingen.html

Av:
Lina Sundberg

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Tack Långflon köpcentrum!

image

Tom-Williams blogg: Fotografering med Stina Nilsson

image

Goda Nyheter Torsby får premie för nyskapande och utveckling