Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Fritt wifi i Torsby centrum

I sommar provas fritt wifi i centrala Torsby på initiativ av Torsby Handel och fastighetsägare. Planen är att i förlängningen utveckla platsen ännu mer för invånare och besökare, och faktiskt skapa ett nytt litet torg.

Tidigare i år gjorde politiker och andra intresserade en stadsvandring i Torsby centrum tillsammans med organisationen Svenska Stadskärnor för att titta på hur centrum ser ut, och för att bolla idéer om förbättringar för både invånare och turister. En plats som uppmärksammades var ytan i hörnet utanför Grillköket (korsningen Tingshusgatan/ Nya torget). ”Vad heter det här torget?!” frågade en av Svenska Stadskärnors representanter, och det satte igång tankarna hos dem som var med. ”Torg? Är det här ett torg? Och om inte, skulle det kunna bli det?”

Berörda butiksägare och fastighetsägare har sedan dess bildat en arbetsgrupp för att tillsammans med kommunen arbeta fram ett förslag vad som skulle kunna göras på denna yta. Ambitionen är att utveckla den till en trivsam mötesplats, som just nu går under arbetsnamnet ”Lilla torget”. En arkitekt har också fått i uppdrag att ta fram ett förslag som ska presenteras och arbetas vidare med under hösten 2016.

Men redan nu händer det alltså saker på platsen. Under sommaren 2016 erbjuds på försök kommuninvånare och besökare fritt wifi på ”Lilla torget”. Det är Torsby Handel tillsammans med fastighetsägare som står bakom satsningen. Allmänna möbler placeras ut på torget och ett fritt wifi för alla blir startskottet på ett projekt under utveckling. Målsättningen för framtiden är ett fint litet torg som blir en trivsam mötespunkt med modern och funktionell utsmyckning, möbler, wifi och laddstolpar för smartphones mm.

Av:
Lina Sundberg

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Fritt wifi i Torsby centrum

image

Elisabeth Mellin: Det fullkomligt regnade utmärkelser över Stjerneskolan

image

Blogg: Jenny Skilberg -Men äter ni aldrig socker?