Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Fin påskhandel för dagligvaruhandeln

Utmaningen att driva butik på landsbygden är stor och det kräver sin kvinna och man. Hur går det då för kommunens matbutiker? Vi ringde dagligvaruhandlarna för att göra ett stickprov på den så viktiga påskhandeln. Vi bad dem jämföra årets påskvecka (v.15) med förra årets (v. 12) och berätta om vad som händer framöver.

De allra flesta visar en ökad försäljning och är nöjda. Mest nöjda är de i Likenäs och i Långflon.

-Vi har haft en utmärkt påsk med 20 procents ökning. Vi tog ju över butiken i januari och har sedan dess satsat mycket på marknadsföring, kunderbjudande och sortiment, säger Fredrik Halvardsson på ICA Likenäs.

De har fler projekt på ritbordet men har just nu fullt upp med att komma in i verksamheten, vilket de verkar ha gjort bra.

Kommunens nordligaste handelsplats, Långflon köpcentrum med nykomlingen Gottebiten, firar mest av alla. Med 22 procents bättre påskförsäljning i centret ser det ljust ut, vilket också den sammanlagda omsättningen bekräftar:

-Vi ser ut att gå mot ett rekordår och om det fortsätter så här kommer vi att öka med runt 50%. Just nu, i mitten av april, ligger vi 24,5 procent över förra årets omsättning, säger vd Niels J. Wiig.

Nöjda är också ICA Toria med 3 procent upp mot förra året och som återigen blivit valda till den ICA-butik med mest nöjda kunder. Dessutom satsar de 25 miljoner på utbyggnad.

Coop Extra i Torsby och Nordvärmlands livs landande på ungefär samma omsättning som förra året. Nordvärmlands livs har idag en restaurang i byggnaden och satsar ännu mer på att få genomresande turister att stanna till.

 

Av:
Glenn Mattsing

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Branäs nominerat till Stora barnsemesterpriset

image

Tack AB Karl Hedin!

image

Luciakarneval i Torsby 11 dec