Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

FiKa i Torsby blir glassproducenter

Karin Bergström och Sofia Neräng har drivit café och restaurang FiKa i Torsby i snart tre år. Konceptet är främst att erbjuda kunderna vällagad lunch men också egentillverkade bakverk till kaffet . De tar också emot beställningar från företag och privatpersoner som önskar catering. Nu tar de ännu ett steg i företagandet och har börjat tillverka egen glass lagom till Påsk.

När Goda Nyheter Torsby var på besök gick glassmaskinen för fullt. Karin och Sofia förbereder och laddar frysen med mango, – jordgubb,- hallon och vaniljglass som är de fyra smaker som de valt att börja tillverka inför premiären på Skärtorsdagen.

– Vi har haft egen glasstillverkning som en utvecklingsidé egentligen ända sen vi startade företaget. Vi har sagt att ska vi sälja glass ska det vara vår egen. Vi har tillverkat många olika sorters glass i våra tidigare anställningar och har goda erfarenheter. Eftersom vi båda älskar glass så ville vi testa att tillverka i egen regi och i och med det bredda vårt utbud och ha flera ben att stå på i företaget, säger Sofia.

fika_2

Mangoglass a´la FiKa tillverkades idag,

Glassen är självklart genomsyrad med samma tänk som de  har med maten. Tillverkad från grunden med bra råvaror.

– Vi vill veta exakt innehåll i allt vi säljer, det tror vi också skapar ett större kundvärde. Det är många som lider av olika allergier idag och vi vill ge ett rakt svar om innehållet i allt vi säljer. Vi behöver aldrig springa ut i köket och läsa på nån förpackning för vi vet exakt hur det tillretts och vilka ingredienser som använts vilket är en trygghet för både kunden och oss.

– Efterfrågan får givetvis styra hur vi väljer att utveckla glasskonceptet framöver. Vi inleder i väldigt liten skala. Det skulle givetvis vara kul om det visar sig bli succé och vi kan sälja glass i större omfattning och till andra kunder än de som vanligtvis besöker FiKA. Sen är det självklart kul att kunna bidra till att fler livsmedel tillverkas lokalt i Torsby kommun, avslutar Karin.

Goda Nyheter Torsbys testpanel kan intyga att glassen var väldigt smarrig. Betyg 5 glassar av 5 möjliga!

fika_5

GnT:s testpanel gav betyget 5 glassar av 5 möjliga till Fikas egentillverkade glass!

Av:
Åsa Gertling

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

The Wood Region växlar upp

image

Tack, ICA Toria!

image

Stjärnmärkt - ny kvalitetsfilmssatsning på Stjärnan