Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Elisabeth Mellin: Det fullkomligt regnade utmärkelser över Stjerneskolan

I en artikelserie med start idag kommer Goda Nyheter Torsby lyfta fram Ung Företagsamhet och Stjerneskolans gemensamma arbete för att ge barn och ungdomar möjligheten att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och entreprenörskap. Under årskurs 2 erbjuds elever att starta upp, driva och slutligen avveckla ett UF- företag enskilt eller gemensamt med andra elever.

Statistik visar att sannolikheten att personer som drivit UF-företag startar företag i större utsträckning senare i livet, anställer fler personer i sina företag, har högre omsättning i sina företag och har längre livslängd på sina företag än de som inte har drivit UF-företag.

Samarbetet mellan Stjerneskolan och UF Värmland sträcker sig långt tillbaka i tiden och har på många sätt varit framgångsrikt genom åren. Arbetet med UF sker i gymnasiekurserna Entreprenörskap och Entreprenörskap och företagande.

Förra läsåret 2015-16 var ett fantastiskt UF-år för Torsby och Stjerneskolan på många sätt. Allra bäst gick det för företaget Drink More Water UF som ägdes och drevs av Wilma Berglund och Kristina Peric, De blev utsedda till Årets UF-företag i Värmland och fick åka till Stockholm och representera länet i SM.

Nomineringen från juryn löd:
”För en lysande, naturlig och färgsprakande presentation av sin produkt. Med ett briljant affärstänk där man fått till en helhet som är bra för både individ, företag och miljö” .

– Nomineringen säger en del om hur väl genomarbetad deras affärsidé var säger Elisabet Mellin, lärare och ansvarig för UF-utbildningen vid Stjerneskolan.

Drink More Water UF blev inte bara årets UF-företag, de kammade dessutom hem andra priset i kategorin Årets vara samt tredje pris i Årets logotype.

– Det fullkomligt regnade utmärkelser över Stjerneskolan och UF-eleverna förra läsåret. Olivia Larsson och Maja Hallstensson från More Power UF fick första pris för Årets årsredovisning enligt KPMG och Wilma Jardler från företaget Your Clean Hands fick med sig ett tredje pris hem, som årets säljare samtidigt som Stjerneskolan blev nominerad i klassen årets UF-skola säger Elisabet stolt.

Innevarande läsår är det totalt 31 elever fördelade på 13 UF-företag som är precis i uppstarten. Företagen har olika inriktning och säljer allt från ficklampor, högtalare och försvarsspray till t-shirts, dans,- och teaterföreställningar men också mycket annat. Under Stjerneskolans Öppet Hus dag den 12 november, kl. 10-14, kommer företagen ställa ut i en mässa och då kan du som besökare stifta bekantskap med entreprenörerna och handla av deras varor och tjänster. Goda Nyheter Torsby kommer också presentera alla företag i enskilda artiklar inom kort, så håll utkik.

 

Wilma Berglund och Kristina Peric från Drink More Water UF jublar över 1:a platsen i den regionala tävlingen Årets UF-företag i Värmland.

Wilma Berglund och Kristina Peric från Drink More Water UF jublar över 1:a platsen i den regionala tävlingen Årets UF-företag i Värmland.

 

Maja Hallstensson och Olivia Larsson från företaget More Power UF vann 1:a pris i tävlingen Årets Årsredovisning och fick en check av KPMG.

Maja Grigholm Hallstensson och Olivia Larsson från företaget More Power UF vann 1:a pris i tävlingen Årets Årsredovisning och fick en check av KPMG.

 

Wilma Jardler, Your Clean Hands UF vann 3:e pris i tävlingen Årets Säljare.

Wilma Jardler, Your Clean Hands UF vann 3:e pris i tävlingen Årets Säljare.

Fotnot: Ung Företagsamhet som är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och en del av den globala organisationen Junior Achievement. Läs mer om UF Värmlands arbete här.

Artikelbilden är tagen i samband med UF-eventet Advisory Camp på Prostgårdslagårn som anordnades 17 oktober, 2016 och vars syfte var att knyta samman UF-eleverna med det lokala näringslivet.
Från vänster, Anna Forsberg projektledare UF Värmland, Emma Dorward, kommunikatör UF Värmland, Sofia Beckman, skolinformatör UF Värmland och Elisabet Mellin, lärare Stjerneskolan.

Av:
Åsa Gertling

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Hermit: Monster Killer - värmländsk skräckfilm visas på Stjärnan

image

MÅNADENS BLOGGARE: Dennis Rådström

image

BLOGG: Min lyckligaste dag!