Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Byggskolan – en populär sommarlovsaktivitet

Under fyra dagar den här veckan får 24 barn i åldrarna 11-14 år prova på att snickra, måla, sten, – och plattsätta, mura med mera. Det är Interregprojektet  gränslöst VADH* (Värmland, Akershus, Dalarna, Hedmark) som anordnar Byggskola i Bygg, och anläggningsprogrammets lokaler vid Stjerneskolan och syftet är att på ett lekfullt och roligt sätt arbeta för att visa upp branschen och över tid säkra rekryteringsbasen.

Barnens Byggskola anordnas av Byggutbildning STAR i nära samarbete med flera aktörer inom byggbranschen. För Torsbys del är det Stjerneskolans bygglärare som håller i kursen tillsammans med byggelever. Barnens Byggskola är helt kostnadsfri för deltagarna och deltagarna bjuds på fika, lunch och skyddsutrustning.

-Det var många barn som ville delta och vi utökade därför platserna från 16 till 24 st så att alla kunde få vara med berättar kursansvarig Örjan Pedersen.

Tjejerna och killarna kommer från olika ställen i Torsby kommun men några är också från närliggande kommuner.

gnt_4

Penslarna gick verkligen varma när GnT hälsade på.

Barnen har byggt två stycken kojor som kommer lottas ut bland de deltagande barnen när Byggskolan avslutas imorgon och en taklagsfest anordnas. Då är alla nära och kära välkomna att komma och titta på och det servas fika till både deltagare och gäster.

gnt_2

Spika är kul tycker dessa grabbar. De tävlade om vem som först fick ner spiken i brädan.

 

gnt_3

Rödfärgning pågår.

*Byggsektorn är viktig för utvecklingen av attraktiva boenden, anläggningar och infrastruktur. Att klara kompetensförsörjningen är helt avgörande för förnyelse i samklang med klimatmål, innovationer och globala trender. VADH ska utveckla en samverkansstruktur som säkrar kompetensförsörjningen. De ska utveckla modeller för rekrytering, utbildning, fortbildning och rörlighet som är hållbara och flexibla. Med större rekryteringsbas kan företagen hitta rätt kompetens.

Här kan du läsa mer om projektet VADH

Av:
Åsa Gertling

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Blogg Tom-William Lindström - Bilder från Torsbykalaset

image

Tack, ICA Toria!

image

Nytt motionslopp med startskott på Mârten