Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

MÅNADENS BLOGGARE: Louise Jonsson

I juni lär vi känna en gästbloggare från Sysslebäck. Hon heter Louise Jonsson och hennes absolut störta intresse är hundträning. Med sin bordercollie Snipe tränar och tävlar hon i lydnad, och det har faktiskt gått så bra på senare tid att hon är uttagen till svenska landslaget i lydnad. Under den här månaden innebär det att vi får följa Louise både under SM i Jönköping och VM i Belgien! Varmt välkommen Louise!

Hej på er!

Louise Jonsson heter jag, en öppadaling i hjärtat då jag kommer från Sysslebäck, men är numer bosatt i Fagerås. Jag är 26 år och lever med min sambo Morgan, vår son Liam och hunden Snipe. Juni är min månad som bloggare här på GNT, superkul tycker jag.

louise och snipe

Jag är en hundtok ända ut i fingerspetsarna och den här månaden händer extra mycket på tävlingsfronten, så min tanke är att ni ska få hänga med lite kring våra äventyr 🙂 Att kombinera tävlande på landslagsnivå med en 11 månaders liten är inte alltid det enklaste, särskilt eftersom jag också är gräsänka på veckorna. Men det blir vad man gör det till, tänker jag, och kör på så gott jag kan.

Liam hänger med på de flesta träningarna med gott humör – det erbjuder ju massa nya spännande platser och upptäcktsfärder 🙂 När han somnar om kvällarna försöker jag ägna tid till småpass i trädgården, fysträning eller massage. Snipe är en rutinerad hund, men kräver hela tiden att jag lägger mycket tid på lydnadsträningen och hans fysik, för att kunna prestera så bra som möjligt.

Först ut i juni är årets SM. Nu på torsdag morgon hoppar hela familjen in i bilen och rullar ner till Jönköping. Vi åker raka vägen till tävlingsplatsen för att känna in oss, se till att vi hittar dit etc. Därefter åker vi till boendet för helgen, ett mysigt fritidshus med egen strandtomt, en underbar plats som ger lite distans från tävlingen. Där bor vi tillsammans med våra vänner Jennifer och Sabina med respektive, i år startar de båda SM för första gången och jag är så glad att jag får dela denna häftiga upplevelse med två av mina finaste vänner.

”En finalplats är helt klart ett av mina mål”

För egen del så blir detta vårt tredje Svenska Mästerskap och jag ser på kommande helg med fokuserat lugn och glädjefylld förväntan. På fredag är det lottning, gruppmoment och invigning, på lördag är det kvaltävling och de 15 bästa (av 51 startande) går vidare till söndagens final. En finalplats är helt klart ett av mina mål med helgen men allt kan ske och det är så små marginaler som kan vara helt avgörande. Vi går ut och gör vad vi kan för dagen och ser vart det tar oss, helt enkelt 🙂

Förra året startade vi SM endast 3 veckor efter att Liam föddes, det var en upplevelse i sig, hehe.. Men det gick bra, vi kom 7:a i kvalet och gjorde sedan en jättefin runda även i finalen men slutade på 12:e plats efter att ha dragit på oss en 0:a på sista momentet, shit happens. Men jag kunde inte varit nöjdare med vår prestation utefter förutsättningarna 🙂 Året dessförinnan, på vårt första SM, kom vi 3:a i kvalet och 4:a i finalen.

Efter SM åker vi hem för en veckas omladdning, därefter bär det iväg till Belgien och årets Lydnads-VM vilket blir vårt första uppdrag med Svenska Lydnadslandslaget. Men mer om det i ett annat inlägg.

Jag hoppas att ni ska tycka att det är roligt att följa oss 🙂

Må så gott!
Louise

PS. Om du vill följa Louise och Snipe på YouTube kan du göra det på youtube.com/user/louisejohnsson. Här följer ett smakprov från kanalen.
/GNT-redaktionen

Av:
Lina Sundberg

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

MÅNADENS BLOGGARE: Kan man göra havskatter av skogsmöss?

image

100% simkunnighet bland femteklassare

image

BLOGG: Om mitt tredje band Incarnit