Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Featured Video Play Icon

Blogg: Tankar efter SM

Idag har vi spenderat massa tid hemma i trädgården, lilleman utforskar världen och det är så mysigt att bara sitta och titta på honom. Tänk att ständigt upptäcka så många saker för första gången i livet, som att sitta i gräset under en björk och nyfiket studera varenda litet strå, korn och kvist. Jag tror Liam är mycket nöjd med helgen som varit, många härliga människor att busa och flörta med runt tävlingsplanerna på SM. Min underbara älskade son ❤

För egen del är jag också så nöjd att glädjetårar trillat både en och tre gånger idag. Faktum är att jag inte kände så när vi klev av finalringen igår, trots att vi gjort ännu en helhetsmässigt stabil och fin runda. Kunde inte riktigt sätta fingret på exakt varför men det handlade mer om känslan än om prestationen. Det var inte så att jag gick runt på plan med dålig känsla, absolut inte. Men jämfört med i lördags då vi svävade på rosa moln och omfamnades av en skön harmoni hela rundan, så kunde jag inte på samma sätt bara njuta helt och fullt ut igår. Det beror helt enkelt på att jag fick kämpa lite mer med att hålla mig på förarsidan om min lilla räser, som lagt i en extra växel och gick lite mer på auto dag 2. Dag 1 var det mer som att vi hela tiden delade fifty-fifty på ansvaret, tänkte samma banor och gick hand i hand – magi 🙂

Men nu, med lite distans och tid att smälta hela helgen så har alla känslor landat i en obeskrivlig lycka och ödmjukhet. Det är ingen självklarhet att vi är där vi är idag och jag är så oerhört tacksam för allt ❤ Tänk att vi för tredje året i rad kommit till final och presterat så bra på SM. I år landade vi på en fin 6e placering 🙂

Vi har många värdefulla personliga vinster med oss den här helgen. Tänk att de största missarna vi gjorde var att Snipe tjuvade i fjärrdirigeringen, han som i fjärren helst bara velat ligga stilla och ibland kanske till och med sjunka genom jorden vid tävlingslika tillfällen med mycket störning av andra hundar (på SM gick fartmoment samtidigt på planen bredvid). Mellan missarna bjöd han ju på fina, genomarbetade och för honom snabba skiften. Vilken jäkla utveckling egentligen!!! Tack ni som påmint mig om att se de missarna från den ljusa sidan 🙂

Det finns så mycket mer att glädjas åt i våra program, inte minst på kvaldagen då vi fick dubbel 10 på inkallningen och dubbel 9,5 på fria följet som vi kämpat så med, kan nästan inte tro att det är sant att vi lyckades med det på en så stor tävling som SM. Eller bara det att vi faktiskt presterade så stabilt även dag 2 trots att känslan inte var helt som önskat, det i sig är ett jättekliv framåt för oss. Jag får inte glömma resan vi gjort senaste åren! Ja, jag börjar verkligen känna mig grymt nöjd med våra prestationer under helgen och motivationen till vidare träning och utveckling är höjd till skyarna.

Man skulle kunna tro att Snipe är så trött att han bara vill sova efter helgen. Men intill mig har jag idag en glad, energifull filur som mellan tupplurarna gång på gång bjuder upp till bus och träning. Jag hakar inte på eftersom vi har förbestämt vila idag, men jag njuter av att se honom så pigg och gläder mig till nästa träningspass. Istället kramar jag min fantastiska hund om och om igen, berättar hur mycket jag älskar honom, hur bra han är och hur jag nu längtar mer än någonsin till att få kliva in på VM-planen tillsammans med honom, vilken dröm ❤

louiseprotokoll

Protokollet i bilden är från våra första 7 moment i kvalet och texten under är från låten vi valde till vår inmarsch i finalen 😊

Årets SM var välarrangerat med duktiga funktionärer och domare. Stämningen var på topp och vi fick se så himla mycket fin lydnad. GRATTIS alla deltagare till fina rundor och moment – glöm aldrig storheten i att kvala till SM oavsett resultat. Vill också säga TACK alla som var där för en riktig toppenhelg och för alla gratulationer och fina ord vi fått! 😊 Ett extra stort grattis till våra duktiga vänner Madelaine och Seven som med två helt fantastiska rundor vann både kvalet och finalen och därmed nu tituleras Svenska Mästare 2017. Så välförtjänt 💙 Alla i svenska landslaget presterade riktigt bra på SM så det blir helt klart grymt att åka med detta gäng till VM i Belgien nästa vecka!

Av:
Lina Sundberg

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Wienerkonditoriet mot nya mål!

image

1-0 Torsby

image

Sandra och Edda vann länsmästerskapen i eftersök