Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

BLOGG: Som Ronja Rövardotter winter edition ungefär

Dagarna mellan jul och nyår och fortfarande ingen snö. Vi får åter vända blicken mot början av året och slutet av februari, när det vita guldet låg tungt på gran och fur. Vill åter slå ett slag för Hovfjällets fantastiska natur och särskilt vintertid.

Tror att de flesta Torsbybor med omnejd inte har provat snöskor någon gång. Min goda vän Harold Abbas brukar berätta att han knappt haft ens haft några svenskar under sina guidade turer. Märkligt när terrängen runt Hovfjället lämpar sig ypperligt för aktiviteten.

Vi var ett gäng på fem personer som traskade rakt ut i skogen från spårcentralen. Det är ganska svårt att beskriva känslan med snöskor men det bär över snön och man känner sig smidig på ett klumpigt sätt. Man kan till och med springa. Naturupplevelsen är stark. Du rör dig över områden som annars är myrmark och du närmar dig träden betydligt högre upp från marken än vanligtvis.

Känslan att befinna sig mitt i skogen med nästan bara tystnaden som sällskap är som balsam för själen. Vi snirklar likt alpina skidåkare mellan träden och hoppar av förtjusning utför små stup för att landa mjuk i lössnön.

Låter nästan som vi blivit 20 år yngre på några timmar. Men visst känns det så viktigt att behålla barnasinnet. För många är barndomen den bästa tiden i livet. Vi vandrar runt ett par timmar och unnar oss fikapauser med tilltugg. Termos är ett måste när man är ute. Tycker nog att alla bör sätta snöskor på sin att-göra-lista.

Om man vill spetsa till allt ännu mer så blir upplevelsen ännu häftigare på kvällen med pannlampa. Allt får en extra dimension när mörkret sänker sig ner över fjället och man ser bara dit lampan pekar.

/Jögga

Av:
Anna Öhgren-Bodén

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Blogg: Tankar efter SM

image

Knattecrossbana på gång i Kälkerud

image

Mest populärt 2017!