Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

BLOGG: I morgon startar paddlingen för Musikhjälpen

Tredje advent och snön ligger som ett tunt täcke på marken. Nästan färdigpackad inför paddlingen imorgon. Det milda vädret under veckan har gjort att hela sträckan mellan Stockholm-Örebro är isfri. Så nu är det fysiskt arbete som gäller i minst fyra dagar.

Det som man är mest orolig för är kylan när man har sämst blodcirkulation i hela norra Europa. Men massa ullplagg så ska det nog gå vägen. Pelle på Melker Kayaks mfl har gjort ett grymt jobb med planering och tänkta övernattnings platser. Som det känns nu så vill man bara igång.

Nu hoppas jag att alla som känner att man vill bidra gör en insats för Musikhjälpen. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Vi hörs mer imorgon och efter resans gång.

Jörgen Söderholm

 


M U S I K H J Ä L P E N H J Ä L T E

Varför paddlar jag för Musikhjälpen?

Svaret är enkelt – varför inte! Musikhjälpen är ett fantastiskt initiativ där man samlar in pengar till viktiga ändamål. Att barn har möjlighet att gå i skola är en självklarhet. Som förälder vet man det är oerhört viktigt att få en bra start i livet och där är skola och samhörighet så viktiga pusselbitar.
Sen är det också en utmaning och ett litet äventyr att paddla från Stockholm till Örebro. En möjlighet att umgås med sköna människor som gillar friluftsliv/paddling och som jobbar mot samma mål att fylla kappsäcken med riktigt mycket pengar.

Tillsammans med Pelle på Melker Kayaks som står för miljömedvetenhet och hållbarhet så känns det inspirerande att färdas vattenvägen mot Örebro med minimal påverkan på miljön som vi ska lämna över till våra barn i framtiden.

Vill du också bli #musikhjälpenhjälte? Mellan den 12:e och 15:e december ror & paddlar vi från Stockholm till Örebro, för att samla in pengar till Musikhjälpen 2016.
Vi startar vid Stockholms Stadshus måndagen den 12:e december klockan 09:00, ror & paddlar tills vi är framme i glasburen på Stortorget i Örebro.

Deltagarna har med sig en fysisk insamlingsbössa och vi uppmanar rodd- & paddelsverige till att möta upp, ro/paddla med en stund och bidra, samt att starta egna initiativ tillsammans med Ro & Paddla för Musikhjälpen. Digital insamlingsbössa:
http://bossan.musikhjalpen.se/…/ro-och-paddla-for-musikhjalpen.se

En av de Melkerkajaker som paddlas från Stockholm till Örebro, inklusive ett större antal storslagna upplevelser och fina produkter, auktioneras ut till förmån för Musikhjälpen.

Ro & Paddla för Musikhjälpen är ett engagemang för Musikhjälpens insamling och för viljan att arbeta för alla barns rätt till skola i krig och konflikt.
www.roochpaddlaformusikhjalpen.se

Av:
Anna Öhgren-Bodén

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Alevi camping - Årets Nybyggare i Värmland!

image

Här finns Torsbys yngsta gamlingar

image

Hallå där! Martin Svedlund i Arga Fuskbyggarna ...