Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

BLOGG: Jag reser till Australien så ofta jag kan

Fotografering är ett av mina stora intressen! Jag har alltid kameran med mig, så det blir en hel del varje dag.

Då jag bor mitt i skogen och nära Vägsjön så blir det många naturbilder under promenaderna med hunden Morris och katterna Lilli och Minni, som är motiv på mina bilder.

image

För mig känns det viktigt att sända foton till min dotter Mia som är bosatt i Australien, och saknar den svenska naturen förstås! Hon har bott där i över 20 år och har familj och tre barn. Eftersom hon liksom jag, tycker om att pyssla med trädgården och odla blommor och grönsaker och frukt, så byter vi ofta foton med varandra.

Jag har varit på besök hos min dotter med familj tio gånger. Så det har blivit mycket fotograferande! Förra året åkte jag och min dotter Lena och besökte dem.

Mia och familjen hade då flyttat till ”landet”. Till Bundaberg som ligger i Queensland på ostkusten. Innan dess bodde de i närheten av Surfers Paradise, som var ett typiskt turistparadis. De hade tur och fick tag i ett lantställe med fruktträdgård och ängar. Där finns plats för häst och höns och ankor. Grannen har hästar och kor. Det är nära till havet, bara ca tio minuters bilresa. Vi var där i december och det är ju då det är sommar med ca 25-30 graders värme. Underbart för oss frusna skandinaver!

Mina barnbarn där är 15, 13 och 11 år. De går i en katolsk privatskola där Mia arbetar som assistent till fyra rektorer. Hon har verkligen haft tur att få detta jobbet! Hennes man Shane, min svärson, har haft tur att få ett jobb på en guldgruva i närheten.

Eftersom jag är 77 år och de senaste åren har problem med min rygg så känns det som jag måste resa till Mia så ofta jag kan. Jag bokar flygbiljett med assistanshjälp och det funkar jättebra. Blir hämtat vid bytena med rullstol och även min dotter får hänga på när vi kryssar genom flygplatsernas skrymslen och vrår.

Jag känner mig priviligierad som har fått möjlighet att göra dessa resor ut i världen!
Brukar fota och skissa på resan och skriver förstås, så jag ska komma ihåg vad jag upplever. Jag har många spännande upplevelser på resorna som jag inte kan återge här. Har ofta tänkt på om jag ska skriva en bok om mina matupplevelser på resorna. Men får se om jag hinner. Livet går ju så rasande fort!
Och varje gång är det svåra avsked, för man vet ju inte om man får träffas igen. Det är en stor längtan som jag ständigt har efter min dotter och barnbarnen.

image

Nu lämnade jag in en del tuschteckningar till NVK:s höstsalong och tre tavlor kom med. De som jag lyckats sälja går till mina resor!

Sonja Amneteg

Av:
Anna Öhgren-Bodén

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Torsbys yngsta hjälte?

image

Goda Nyheter Torsby får premie för nyskapande och utveckling

image

BLOGG: Syrran och jag i gudfaderns spår