Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

BLOGG: En dag med after ski

Hej!

I detta inlägg tänkte jag beskriva hur en dag med Afterski-spelning ser ut här uppe i Branäs.

Fredag morgon: Klockan ringer 08:00, kroppen vaknar runt 08:45. Riggning av scenen börjar 09:00. Bandet kravlar sig upp och beger sig till Brant’s (restaurangen där vi spelar). Kaffe står allra högst på prioriteringslistan just nu.

Vi möter upp Pontus, vår hjälpsamma ljudtekniker. Ex antal dåliga morgontrötta skämt utbyts och sen börjar riggningen. Scenen är egentligen en upphöjning av restaurangen där det vanligtvis står bord och stolar, så dessa måste först och främst riggas undan.

När dessa är borta börjar vi med det musikaliska. Mikrofoner, gitarr- och basförstärkare, mixerbord, monitorer och sladd till förbannelse ska på något sått ordnas i någon ordning. Oscar, vår eminente trummis, börjar plocka med trumsetet. Martin vår gitarrist plockar med sina grejer och resten av oss försöker se till att det faktiskt går att gå mellan all sladd!

Någon gång runt halv elva är allt på plats och vi startar all utrustning och håller tummar och tår för att det inte bara ska tjuta i allt. Det gör det. Problemsökningen är igång… Problemen löser sig och vi kan göra ett snabbt soundcheck.

När vi tycker oss ha hittat rätt bland equalizers, effekter, volymer och inställningar är det dags för bandet att öva lite. Oftast har vi bestämt två eller tre låtar som vi övat på egen hand men aldrig tillsammans, då Oscar åker 18 mil för varje spelning.

När vi tycker vi börjar få häng på låtarna kan vi äntligen lämna scenen och hoppas att ingen nyfiken fyraårig skidåkare hittar några lättåtkomliga sladdar att leka med.

11:00: frukost är äntligen ett faktum. Vi säger hejdå till Pontus som troligen jobbar hela dagen efter att ha hjälpt oss. Lite överbliven hotellfrukost blir ett perfekt tilltugg medan vi sätter oss ner för att skriva en så kallad setlist, eller låtlista. Det är lite hjärngympa att få ihop två timmar musik som ska passa alla och på något sätt komma i en följd som gör att Afterskin slutar i dans och skanderande av ”en gång till”.

När vi känner oss nöjda väntar den oundvikliga ”väntan”. Under den tiden mellan 12-15:00 brukar vi vanligtvis vila, öva lite och värma upp.

14:30: någon har tagit en lite för lång tupplur och det blir att duscha, byta om och sminka sig (gäller bara ¼ av bandet) och springa till Brant’s åter igen.

15:00: showtime, två timmar av allt från Elvis till Avicii, Nirvana till Veronica Maggio och Kiss till Håkan Hellström. Någonstans på slutet river vi fram vårt hemliga vapen: I’m gonna be (500miles) med The Proclaimers, detta innebär obligatoriskt tåg, ett mänskligt tåg som sträcker sig genom två restauranger, efter tåget har vi publiken där vill ha dem, på fötterna, dansandes.

En lyckad Afterski är nu förhoppningsvis ett faktum. Efter Ebba Gröns 800 grader som extranummer kan vi tömma lokalen och bandet kan fly undan och andas ut…! Nu väntar samma sak imorgon, men då ska allt ner igen…
PACKET Coverband består av:
Jessika Ernvik – sång
Martin Wall – Gitarr, bakgrundskör
Oscar Johansson – Trummor, bakgrundskör
Martin Svedlund – Bas, bakgrundskör

Foto: Elin Ahremark

/Martin

Av:
Anna Öhgren-Bodén

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Fortsatt medvind inom industrin i Torsby

image

Båtklubben bygger nytt i hamnen

image

Hallå där! Martin Svedlund i Arga Fuskbyggarna ...