Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

BLOGG: Arga Fuskbyggarna

Jag har pratat en del om mitt jobb som After-Skiare här uppe i Branäs, men det är bara ett av tre band jag spelar i samtidigt. Nu tänkte jag prata lite om det band jag kanske håller närmast hjärtat: Arga Fuskbyggarna.

Fuskbyggarna (Som jag kommer kalla oss i texten) är punkbandet som började som ett skämt men numer tar upp de flesta av mina lediga helger. Bandets grundande skedde i och med att jag och bandets andra grundare Erik Hjalmarsson, son till Jan ”Stor-Sven” Olsson, (en legendar inom rock n roll-svängen i Torsby) skulle starta ett band ihop till årets (2015) upplaga av UKM eller Ung Kultur Möts, en nationell ”talangtävling” för unga.

Både jag och Hjalmar (som han kallas i bandet) hade varit med tidigare, men aldrig tillsammans. Så efter en utekväll bestämde vi oss för att skapa ett band. Vi kunde båda enas i att punk vore roligt att spela eftersom vi båda är stora Ebba Grön och Thåström fans. (Thåströms skiva ”Det är ni som e dom konstiga, det är jag som e normal” är ett hett tips om man gillar den ”gamla” Thåström)

Efter en lyckad första deltävling valdes vi tillsammans med andra Torsbytalanger att representera orten i länsfinalen av tävlingen. I båda deltävlingarna spelade vi vår första låt vi skrev tillsammans, GY11, som handlar om skolreformen med samma namn som från 2011.

Vi fick därifrån möjligheten att spela på musikfestivalen Putte i parken i Mariebergsskogen i Karlstad. Sedan dess har vi avverkat fler krog-, festival- och ungdomsgårdsspelningar än jag orkar räkna till.

I juli 2016 släppte vi vårt första och hittills ända album ”Minnen och Minnesluckor” på Spotify, som spelades in på Plusgymnasiet i Karlstad som Hjalmars gymnasiearbete. Plattan innehåller egenkomponerade alster som ”GY11”, ”Bråka inte med mig” och den första singeln ”Dra ah Helvett”, alla framförda och skrivna med mycket humor och ironi.

Vid det här laget hade även en till medlem anslutit, nämligen vår keyboardist Kristoffer ”KP” Palm. Senare under året 2016 anslöt även en femte medlem på andragitarr: Elias ”Jôhnny” Snéspik Nordström.

Just nu, när 2017 bara har börjat är vi mitt i en annan tävling, för andra året i rad deltar vi i den rikstäckande turnén Livekarusellen. Vi har även i planerna att senare under våren återigen gå in i studion för att spela in vårt andra album och till det en ny singel att släppa på Spotify, så håll öronen öppna!

ARGA FUSKBYGGARNA består av:

Hjalmar Storsvensson – elgitarr och sång (Erik Hjalmarsson)
Jôhnny Snéspik – andragitarr och körsång (Elias Nordström)
KP – Keytar och orgel (Kristoffer Palm)
KeinPiller – Trummor (Kein Kihlman)
Svarre – Bas och sång (Martin Svedlund)

/Martin Svedlund

Av:
Anna Öhgren-Bodén

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Louise från Sysslebäck till SM

image

Nytt rekord i Långflon

image

MÅNADENS BLOGGARE: Så blev 1991 plötsligt 2017