Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

BLOGG: Ridning är en sport för alla

I hur många sporter kan kvinnor och män tävla mot varandra på lika villkor? I samma klass? I hur många sporter ska man inte bara prestera på topp själv utan också ta hänsyn till ett djur med helt egen vilja? I hur många sporter kan gammal som ung delta? Det här med ridning är fascinerade, otroligt roligt och otroligt svårt i samma veva. Det komiska i kråksången är att det bara blir svårare och svårare ju mer man lär sig. Mitt första blogginlägg kommer att hylla ridningen men också visa vilken bred verksamhet ridskolan har – och erbjuder. Enjoy! 🙂

header-sommar
Ridning är verkligen för alla. Att rida är att må bra i både kropp och själ! Ridning är en rolig motionsform och det ger en fin avkoppling från vardagsstressen. Det unika med ridning är just samspelet med hästen – det ger ridningen en alldeles särskild tjusning.

På  kvalitetsmärkta Torsby Ridklubb har vi varje vecka ett brett utbud av ridlektioner. Här finns något för alla, både för motionsryttaren och för den som vill ut och tävla! För de yngsta eleverna har vi ridlekis på lördagar, där lär barnen sig på ett lekfullt sätt att hantera hästar & ridningens grunder. Under vardagskvällarna har vi flera lektioner varje kväll. Här finns något för dig som vill börja att rida, vi har nybörjargrupper för gammal och ung. Vi har i dagsläget flera duktiga barn- och ungdomsgrupper som förkovrar sig i ridkonsten. Förutom vuxengrupper finns också specialgrupper för den som vill trimma bara hoppning eller dressyr.

Visste du att ridning är den största handikappidrotten i Sverige med 4.000 aktiva ryttare?
Torsby Ridklubb får besök i stort sett dagligen av elever med olika typer av funktionshinder. Vi har länge varit en väl fungerande praktikplats för personer med funktionshinder. Förutom elever från särskolan är ridskolan även öppet för andra elever med handikapp som vill rida i grupp eller enskilt.

Varje vecka får vi besök av vår samarbetspartner Frykcenter. FrykCenter bedriver rehabilitering för personer med neurologiska och ortopediska skador och sjukdomar. De vanligaste diagnoserna på de som rider är stroke, traumatiska hjärnskador, ryggmärgsskador, MS, och långvarig smärta.

Torsby Ridklubb har mycket att erbjuda! Hos oss kan man rida privalektioner för duktiga instruktörer,  delta i ridläger på loven, hänga med på uteritter, gå på lärorika clinics och föreläsningar. Vi har minitävlingar för de minsta ryttarna. Ridskolans ungdomssektion anordnar populära barnkalas, mystiska spökkvällar & fixar lärorika skötaraktiviteter. Förutom klubbmästerskap i dressyr & hoppning förekommer också träningstävlingar i form av Pay & Jump och Pay & Ride. Kvällsdressyren & Hovfjället Meeting är två populära tävlingar som klubben anordnar varje år, till meetinget kommer ryttare från hela Mellansverige. Ridskolan har verksamhet i stort sett året om. Under semesterveckorna finns möjlighet att hyra någon av våra fina ridskolehästar och prova på att ha egen häst. Massa roliga saker för stora som små är vårt ledord!

Visst låter det roligt? Välkommen in i gemenskapen på Torsby Ridklubb!
Vill du veta mer är du välkommen att besöka ridskolans hemsida www.torsbyridklubb.se.

Hälsningar Linn

 

Av:
Anna Öhgren-Bodén

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

2017 - ett nytt spännande bilsportår i Torsby kommun

image

Fritidsbanken förmånstagare för TV4:s Ge bort till sport

image

MÅNADENS BLOGGARE: Så blev 1991 plötsligt 2017