Tipsa oss!

Tipsa oss om goda nyheter och ha chans att få presentkort hos Torsby Handel!

Bibblans bokblogg

Text: Agneta Strandberg

Tycker du det är svårt att hitta något bra att läsa? Du är inte ensam kan jag försäkra. Det finns ju så många bra böcker att välja bland och så många författare som man inte ens hört talas om. Därför har vi startat bibliotekets bokblogg och vi hoppas att det blir en plats där våra låntagare kan hitta lite tips och idéer. Vi som jobbar på biblioteken läser förstås många bra böcker och vill gärna hjälpa våra läsintresserade kommuninvånare att hitta sin favoritbok. Tycker du om att läsa och kan tänka dig att skriva på vår blogg vill vi gärna att du kontaktar biblioteken i Sysslebäck eller Torsby. Ju fler kockar desto sämre soppa lyder ordspråket men i det här fallet är det precis tvärt om. Ju fler som är med och tipsar desto bättre.

Och hur är det då med våra läsvanor? 8 av 10 svenskar läser nån gång per år en bok för nöjes skull. En bokkonsument lägger i genomsnitt ner 50-70 minuter under en dag. Statistiskt är Sverige EU-klassens flitigaste läsare.

Är du lite nyfiken på bloggen så hittar du den här: https://bibblansbokblogg.wordpress.com.

Och så bjuder vi förstås på lite lästips från vår blogg. Varsågod!

Det nionde brevet av Catrin Ormestad
En fängslande bok om familjehemligheter som utspelar sig på Gräsö. Om hemmasonen Walter som sommaren 1955 förälskar sig i Hana, som kommer resande med ett tivoli till ön. Vad var det som hände egentligen? Svaret finns bland breven som han många år senare hittar efter sin mors död.

H som i hök av Helen Macdonald
H som i Hök är en biografi, något som jag läser mycket sällan. Den ligger dock och flyter på gränsen mellan skönlitteratur och biografi. Språket är så vackert, så poetiskt och det har dragit in mig i den här historien om Helen Macdonald. Falkenerare, akademiker och författare med en djup sorg i hjärtat efter bortgången av hennes far.

Världens vackraste man av Lena Ackebo
Boken handlar om Barbro och Mona, två systrar som inte har mycket gemensamt. För att lära känna varandra lite bättre bokar de in en charterresa till Mallorca. Det blir sannerligen en resa som ställer allt på sin spets. Rolig och tankeväckande och träffsäkert skildrat.

På den inledande bilden syns från vänster några av våra bloggare: Malin Jansson, Agneta Strandberg och Izabelle Holmgren.

Välkommen till oss!

Av:
Lina Sundberg

Tips på vad du kan läsa härnäst:

image

Blogg Tom-William Lindström - Bilder från Torsbykalaset

image

MÅNADENS BLOGGARE: Välkommen Helena Henriksson

image

Rallycrossfesten har börjat!